Menu
in

Român de 23 de ani cu mâna amputată de la o petardă, la Milano. Bilanț sângeros al festivităților de Anul Nou din Italia

Un tânăr român de 23 de ani a suferit o amputare a mâinii din cauza rănilor grave provocate de explozia unei petarde. Episodul s-a petrecut pe via Capuana, la Milano, în jurul orei 0, și a implicat, pe lângă tânărul de 23 de ani, alți doi băieți români.

Episodul a avut loc înainte de momentul culminant al festivităților pentru Anul Nou, pe o stradă, în via Capuana, în Quarto Oggiaro, în nordul orașului Milano.

Băiatul, împreună cu alți doi prieteni români, dădea foc la petarde. Ridicând una neexplodată, a fost rănit în explozia puternică care i-a implicat pe toți. El, transportat de urgență la Niguarda, a suferit o amputare a mâinii drepte și răni la față și la picioare. Un tânăr de 15 ani cu arsuri pe față și mâini a fost dus cu cod galben la Fatebenefratelli, cu un traumatism facial considerat vindecbil în 15 zile și o arsură la un ochi. Celălalt tânăr, de 13 ani a suferit arsuri minore la frunte.

Tot la Milano, un băiat de 14 ani a suferit amputarea unei mâini, din aceeași cauză, a luat de jos o petardă neexplodată, care apoi i-a explodat în mână.

Bilanț tragic al festivităților de Anul Nu din Italia. De mulți ani, din 2013 nu se mai înregistrau decese. De această dată, s-a înregistrat un mort și 204 răniți (anul trecut au fost 216 răniți). 38 de răniți sunt internați în spital, dintre care 11 în stare gravă.

Cel care a murit se numește Valerio Amatizi, și a decedat la Ascoli Piceno din cauza petardelor. în vârstă de 26 de ani, tinichigiu auto, pasionat de rugby, a murit după miezul nopții, încercând să stingă un incendiu cauzat de petarde. În timp ce încerca să stingă focul, a căzut într-o râpă.

În Napoli și provincie s-au înregistrat mulți răniți, în total 37 – 23 în oraș și 14 în provincie. Cinci dintre aceștia sunt spitalizați cu un prognostic de 30 de zile pentru traumatisme.

În zona Caserta s-au înregistrați răniți de arme de foc. Două episoade, ambele în Capua: doi bărbați au fost răniți de gloanțe rătăcite.

În nord, un student în vârstă de 19 ani a fost rănit grav de o petardă explodată în fața unui club de noapte din Bardonecchia. Tânărul a fost adus cu elicopterul la CTO Torino și și-a pierdut mâna dreaptă și a suferit răni grave la un picior.

Peste 80 de răniți în România

Peste 80 de persoane au fost rănite, de Revelion, în România, urma folosirii peterdelor și a artificiilor. De asemenea, s-au produs 28 de incendii cauzate de artificii, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version