in

Româncă abuzată timp de 9 ani de un sicilian

A abuzat ani la rând de o femeie româncă, obligând-o şi să avorteze de patru ori, care lucra pe câmpurile ale căror proprietar era: arestat sicilian de 68 de ani. O femeie româncă de 45 de ani a fost eliberată din situaţia de coşmar în care era ţinută de angajatorul ei.

Coşmarul femeii a început în 2006, când, de puţin timp venită în Italia, a găsit, la fel ca multe alte conaţionale de-ale sale, un loc de muncă la o întreprindere agricolă din provincia Ragusa.

Cu 6 copii de întreţinut rămaşi în România, femeia, S.E., probabil credea că astfel şi-a rezolvat dificultăţile financiare. Cu siguranţă nu-şi putea imagina cum avea să se schimbe, în scurt timp, comportamentul celui care credea că-i este doar «angajator».

Nicosia Salvatore, un vittoriez de 68 de ani a fost arestat de carabinierii din Ragusa pentru sechestrare de persoană agravată şi viol continuat agravat.


 

După câteva săptămâni de la sosirea sa, când femeia înţelesese rutina muncii pe câmp, bărbatul şi-a schimbat complet atitudinea, transformându-se din «angajator» în «stăpân», adică având o atitudine autoritară, abuzivă, violentă. Ridicând vocea, devenind dictatorial. Pretinzând să-i controleze mişcările chiar şi în timpul liber. Ajungând să o împiedice să iasă singură, chiar şi numai pentru cumpărături.

O escaladare care din păcate s-a transformat în violenţă carnală. Femeia a fost în mod repetat constrânsă la raporturi sexuale împotriva voinţei sale. Pur şi simplu, pe timpul nopţii, bărbatul intra în cămăruţa în care locuia femeia şi cerea să-i fie satisfăcute poftele.

De patru ori femeia a rămas însărcinată, şi de patru ori a trebuit să avorteze, de una singură. Ani la rând victima a suferit în tăcere. Prea mare teama de a nu-şi pierde locul de muncă, de a nu reuşi să-şi susţină financiar copiii rămaşi acasă. Până când într-o zi a găsit forţa să fugă, lucru pe care «stăpânul» ei nu i l-a iertat.

Din acel moment, nu a mai avut linişte. O suna într-una, spunându-i că mai devreme sau mai târziu o va găsi. Şi aşa a fost. A găsit-o – de altfel femeia a rămas în provincia Ragusa – şi a luat-o cu el la Acate. Astfel, după o scurtă întrerupere, coşmarul a reînceput, chiar mai violent.

În ultimele luni, apoi, femeia nu mai avea nici măcar posibilitatea de a se odihni o zi pe săptămână. Trebuia să lucreze mereu, zi de zi, inclusiv duminica, în ritmuri ucigătoare. Şi noaptea, deseori, «stăpânul» abuza de ea.

Până joi 23 aprilie dimineaţa, când, datorită operaţiunii carabinierilor din Ragusa, coşmarul a luat sfârşit. Femeia, după ceva reticenţă, a povestit tot calvarul său carabinierilor care au trebuit să reconstruiască diferitele episoade consumate în timp şi să informeze autoritatea judiciară, printr-un detaliat raport despre ceea ce suferise femeia de-a lungul anilor petrecuţi la Acate.

Ancheta se încadrează în cele mai ample activităţi efectuate de toate Secţiile Comandamentului Provincial din Ragusa privind fenomenul particular al femeilor străine angajate, şi deseori exploatate, în sectorul agriculturii, în numeroasele întreprinderi de pe teritoriul sicilian.

Femeia, care a fost încredinţată unei organizaţii de asistenţă ce operează în provincie, a mulţumit militarilor că au salvat-o din acel adevărat calvar. Bărbatul, în schimb, după ce a fost ridicat din locuinţa sa, a fost dus la închisoarea din Ragusa unde se află închis la dispoziţia autorităţii judiciare.

Carabinierii îi invită pe toţi cei care au suferit sau sunt la cunoştinţa unor episoade asemănătoare să se ducă la cel mai apropiat Comandament al Arma pentru a denunţa faptele.

A lucrat în sere la Vittoria, a rămas şomeră şi doarme în parc.”Nu ştiu ce să fac, nu ştiu ce să mănânc, sunt un suflet pierdut”

Românce în Sicilia: «Angajatorul m-a violat»

Reportaj în ”România siciliană”: 12 ore pe zi, pentru 25 de euro. Săraci, dar UNIŢI!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vicenza, militari americani condamnați la 6 ani de închisoare pentru violarea unei românce

Unde este broşa cadou de la aniversarea de 100 de ani? Îngrijitoare hoață la Sant’Ilario d’Enza