in

Româncă disperată la Perugia. «Sunt bolnavă, fără loc de muncă și dorm cu fiica mea în mașină». Primăria: «Minte, am ajutat-o!»

O româncă a cerut la Perugia ajutor pentru ea și propria fiică. Timp de câteva zile a protestat în fața Primăriei din Perugia, în timp ce bătea un vânt puternic, scrie Perugia Today.

Purta o pancartă pe care scria: ”Situație de urgență. Sunt șomeră, invalidă civilă, cu o fiică intrată în depresie, care nu reușește să-și încheie studiile din cauza situației în care ne aflăm. De doi ani dormim într-o mașină. Ne-am adresat tuturor autorităților, atât celor locale cât și asistenților sociali, fără a obține vreun ajutor”.

Pentru mâncare, Caritas și Stella Cerasa le dau bonuri de masă. Povestește că l-a așteptat în zadar pe primar, că nu a reușit să-i vorbească. În schimb a vorbit cu secretara consilierei pentru Politici Sociale. Dar nimeni nu a ajutat-o până acum.

”Urgența majoră – povestește – este lipsa unei locuințe. Cum poate fiica mea să studieze și să vadă pe cineva, dacă locuința noastră este o veche mașină? Sunt deprimată, anxioasă, suferindă. Toate acestea îmi provoacă o durere de nedescris! Cred că Primăria și Regiunea (Ater) au locuințe goale și închise. S-ar putea rezolva drama mea fără prea mult efort”. ”Am 38 de ani – spune – nu am loc de muncă, sunt bolnavă și disperată”. Aceasta este drama femeii: stă de zile întregi aici așteptând un răspuns care nu sosește.

”Serviciile sociale o asistă deja de mai mult timp pe femeia care a protestat în centrul Perugiei. Doamna cere o locuință socială pentru ea și fiica sa dat fiind că nu are loc de muncă și e bolnavă. Atât primarul cât și consiliera Cicchi urmăresc direct cazul acesta și pe toate celelalte – în constantă creștere – ale celor care nu au un acoperiș deasupra capului. Așadar nu este adevărat că nu a fost niciodată ascultată”, a declarat la Perugiatoday.it consiliera Cicchi care s-a arătat foarte întristată de povestirea femeii care, după părerea sa, nu corespunde adevărului.

”Serviciie sociale – a explicat – urmăresc cazul său de mai mult timp. Din păcate este unul dintre multele pe care le monitorizăm în oraș. Doamnei i-am propus imediat să se ducă să trăiască la hostel unde sunt alte persoane și familii. Legat de locuințele sociale, pe moment atribuirile s-au oprit la decizia Regiunii. Odată deblocat totul, doamna va putea avea acces și sta la rând ca toți ceilalți”.

La final românca, care a protestat zile la rând în fața Primăriei din Perugia a decis să urmeze sfatul consilierei Eddi Cicchi și a primarului Andrea Romizi.

Ambii, după articolul din Perugiatoday.it, au negat că femeia nu era asistată de serviciile sociale declarând că aceasta chiar refuzase o cameră provizorie într-un hostel. O soluție fundamentală având în vedere că listele pentru locuințele sociale au fost blocate de Regiuni pentru moment.

”Doamna, pe care o asistăm de mai mult timp, a acceptat varianta hostelului; aceeași soluție pe care o refuzase înainte de protestul său deosebit. Mulți aflați în condițiile sale sunt de mai mult timp găzduiți în hostel, unde beneficiază de mâncare și alte ajutoare. Suntem bucuroși că am rezolvat pe moment acest caz, însă în același timp întristați de anumite lucruri spuse de direct interesată care erau și sunt total nefondate. Noi am urmărit mereu cazul. Dezmințim faptul că fiica – de altfel majoră – stă cu ea, se află în altă parte de bunăvoie”.

Serviciile sociale ale primăriei au elaborat acum o altă listă de selecție pentru cazarea oamenilor fără adăpost (noi sau vechi săraci) care în scurt timp va fi publicată pentru a permite asistența a unui maxim de 30 de indivizi. În plus este la dispoziție o echipă de intervenție rapidă pentru cei care trăiesc pe stradă, pentru alimente de primă necesitate, comunicări și sprijin medical. ”Munca noastră – a continuat consilierul – deseori nu este recunoscută, dar puțin contează. Trebuie să facem față unei creșteri a numărului de săraci care este înspăimântătoare. Contează faptele… mai puțin opiniile. Dat fiind că vorbim de persoane și nu de un concurs de popularitate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bari, căsătorie pe patul de spital. Bolnav terminal își ia de soție iubita de origine română și moare după cinci zile

Francavilla, cu familia la furat carne și băutură din supermarket. Patru români arestați