Menu
in

Româncă ucisă de traficanții de mașini, patru agenți municipali arestați la Napoli

Patru agenți municipali în serviciu în localitățile San Marcellino și Villa di Briano, provincia Caserta, au fost arestați de carabinieri și plasați în arest domiciliar, la ordinul judecătorului de instrucție de la Tribunalul Napoli Nord, fiind considerați participanți la o grupare constituită în scopul comiterii de infracțiuni responsabilă de zeci de înșelătorii în dauna societăților de asigurare.

Anchetele au avut în vedere și alte patru persoane, printre care frații Arturo și Cipriano Cioffo – destinatari ai unor mandate de arest preventiv – deja închiși de luni de zile în penitenciarul din Poggioreale pentru uciderea unei românce, Mariana Veronica Sologiuc: în arest domiciliar au ajuns, la fel ca agenții, tatăl fraților Cioffo și soția unuia dintre frați.

Citiți aici despre acest caz:

Executată în teritoriul Camorrei; româncă de 35 de ani, împușcată în față în Caserta

Caserta, româncă executată în stil mafiot: împușcată în cap pentru o datorie de 500 de euro


 

Ancheta, coordonată de Procuratura Napoli Nord, a început tocmai plecând de la investigația privind uciderea româncei, al cărei cadavru cu trei răni la cap prin împușcare a fost găsit pe câmpurile din Villa di Briano în noaptea dintre 19 și 20 mai 2015.

Femeia administra un bar la Parete. A reieșit că crima a fost urmarea unor neînțelegeri apărute între femeie și frații Cioffo, care gestionau un trafic ilegal de autoturisme, din cauza împărțirii profiturilor.

Pe 4 ianuarie 2016 au fost arestați frații Cipriano și Arturo Cioffo, de 35 și 39 de ani, din San Cipriano d’Aversa, împotriva cărora existau indicii grave de vinovăție pentru uciderea Marianei Veronica Sologiuc, ucisă pe 20 mai 2015.

Motivația gravei infracțiuni a fost identificată în inserarea victimei în traficul ilicit de autoturisme pus în act de cei doi inculpați, care se folosiseră de femeie pentru comiterea unor anumite activități, în urma cărora au apărut apoi discuții legate de gestionarea profiturilor derivate din activitatea infracțională.

Femeia a fost găsită moartă într-o zonă de servicii din apropiere de Sanctuarul Fecioarei Maria din Briano, între Villa di Briano și Casal di Principe, cu răni la cap produse prin împușcare. Potrivit anchetatorilor femeia avea o mică datorie (500 de euro) la cei doi presupuși asasini, rezultată se pare dintr-o relație de interese ilicite legate de înșelătorii cu asigurări și trafic cu autoturisme, pe lângă faptul că avea o relație cu unul dintre frați, Cipriano, cel mai tânăr.

Înainte să fie ucisă a fost răpită și imobilizată fiind apoi asasinată printr-o adevărată execuție. În San Marcellino, din apropiere, pe timpul nopții a fost găsită mașina femeii, un Fiat Punto, incendiată pe o stradă rurală. Cei doi ar fi ars mașina pentru a induce în eroare anchetele, punând în gura femeii un inel cu cap de șarpe. În casa familiei Cioffo, printre altele, investigatorii de la Arma au găsit un pantof în talpa căruia erau documentele victimei, legitimația sanitară și coduri pin.

Cei doi au fost incriminați în special de interceptările telefonice (în una dintre conversații făceau referire la benzina utilizată pentru arderea mașinii victimei) și de declarațiile discordante ale unora dintre rudele lor.

Pe timpul cercetărilor privind infracțiunea, carabinierii de la Secția Teritorială din Aversa și Procuratura au descoperit o serie de înșelătorii privind mașini de lux, comise de inculpați cu ajutorul a patru agenți municipali: Raffaele Santoro și Giuseppe Della Corte (din Villa di Briano), Luigi Santoro și Antonio Alfredo Roma (San Marcellino).

Sistemul – au descoperit anchetatorii – prevedea ca familia Cioffo să cumpere mașini de lux, printre care Maserati, BMW și Mercedes, trecându-le pe numele altor persoane; autoturismele – 25 cele utilizate pentru înșelătorie – erau asigurate împotriva jafului și furtului însă în trei luni de la achiziționare li se simula furtul. Alegerea de a acționa în 90 de zile de la stipularea contractului se datora faptului că în acea perioadă de timp societatea de asigurare acoperă prețul total al autoturismului. Ulterior, vehiculele pentru care se primea despăgubirea erau vândute unor terți, cu un alt profit ilicit.

Astfel intrau în scenă agenții municipali, care redectau procese-verbale false de găsire a autoturismelor, care bineînțeles nu erau comunicate societății de asigurare, dar care permiteau familiei Cioffo să revândă mașinile unor privați și să adauge la despăgubirea primită un câștig ilegal suplimentar. Pentru fiecare mașină agenții câștigau de la 800 la 1000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version