in

Români ținuți în sclavie la Foggia: violență, fără apă potabilă, electricitate și servicii igienice. ”Caporal” arestat la Foggia

Carabinierii din San Giovanni Rotondo (Foggia) l-au arestat pe 29 ianuarie pe Florin Anușca (foto), cetățean român de 37 de ani, considerat responsabil de intermediere ilicită și exploatare a muncii.

Românul își cazase conaționalii într-o locuință fără apă potabilă, electricitate și servicii igienice. Orice cerere a acestora era pedepsită cu violență.

Anușca a fost găsit și capturat pe câmpurile din San Marco in Lamis, provincia Foggia, unde se refugiase și unde, potrivit investigatorilor, pusese bazele activității ilegale. Bărbatul ar fi recrutat muncitori pentru munca la câmp, în special la culesul roșiilor, exploatându-i, și ar fi utilizat violență, amenințări și intimidări în privința unor conaționali, printre care câteva rude de-ale sale, profitând de starea lor de nevoie.

Anchetele, coordonate de Procuratura din Foggia, au început în urma unei intervenții efectuată pe 22 august anul trecut de carabinierii din Trinitapoli (BAT) în gară, unde avusese loc o agresiune în dauna unui cuplu de români din partea unor conaționali.

Victimele agresiuni au trebuit să recurgă pentru leziunile suferite la îngrijirile medicilor de la spitalul din Cerignola (Foggia). Agresiunea a urmat cererii lor de a fi plătiți pentru munca efectuată anterior.

Carabinierii au strâns declarațiile a numeroși muncitori agricoli și a unor proprietari de terenuri, identificându-l pe Anușca a fi persoana cu care angajatorii erau în contact constant. După ce erau recrutați, muncitorii agricoli erau duși într-o locuință fără apă potabilă, curent și servicii igienice și erau transportați la locul de muncă la bordul unei furgonete pe care au fost constrânși să o achiziționeze.

Lucrătorii erau supuși în mod constant controalelor, neputând nici măcar să mânânce după bunul plac, având în vedere că erau obligați să achiziționeze alimente de la românul arestat, și orice cerere a lor era pedepsită cu amenințări și violență.

Nicio declarație despre Trump în România. Nu au primit încă instrucțiuni despre ce să declare?

Miss Universe 2016 este Iris Mittenaere, franțuzoaică de 23 de ani