in

Românii, campioni la cumpărat case în Italia

Românii sunt pe primul loc în topul imigranţilor care îşi cumpără casă în Italia, cu ajutorul unui credit bancar- iată concluzia unui studiu realizat de publicaţia online mutui.it, citat de presa din Peninsulă.

In Italia, 10% din cererile de împrumut pentru cumpărarea primei case sunt înaintate de cetăţeni străini, iar pe primul loc, cu 32,4 % din total, se situează românii: practic, o cerere din trei este făcută de conaţionalii noştri. Pe locul al doilea, la mare distanţă de români, se situează albanezii, cu 5,73 de cereri de împrumut, iar pe locul al treilea, o surpriză: cetăţenii din Republica Moldova.

Străinii cumpără case mai ieftine ca italienii

Pe piaţa imobiliară, imigranţii se orientează către imobile cu o valoare mai scăzută decât media apartamentelor cumpărate de către italieni. Astfel, străinii solicită în medie de la bănci 132.000 de euro pentru acoperirea a 80% din valoarea apartamentului pe care doresc să-l achiziţioneze. Mai precis, costul mediu pe care un străin este dispus să-l plătească pentru un apartament este de 165.000 de euro, faţă de 200.000 de euro, atât cât sunt dispuşi să plătească în medie, italienii.

Media de vârstă a proprietarilor, 35 de ani

Studiul mai arată că străinii preferă un credit cu o rată variabilă (54%), iar media de vârstă a viitorilor proprietari imigranţie este de 35 de ani.

Zonele preferate

In ce zone îşi cumpără case românii? Zonele preferate de români sunt cele unde comunitatea de conaţionali este cel mai puternic reprezentată: Lombardia (25,80%) şi Lazio (13,38%) apoi: Emilia Romagna (12,61%), Veneto (11,15%), Piemonte (8,47%), Toscana (7,20%) şi Friuli Venezia Giulia (3,12%).

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moment aniversar în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Altă “badantă” hărţuită de patronul italian