in

Românul care a vandalizat Bazilica Santa Maria Maggiore: „Voiam să distrug ceva”

“Vroiam să distrug ceva, vroiam să sparg ceva”- aşa s-a justificat un român în faţa poliţiştilor care l-au arestat în noaptea de duminică spre luni, în flagrant delict, în timp ce vandaliza uşa Bazilicii Santa Maria Maggiore din Roma (Foto Adnkronos).

Bărbatul, de 32 de ani, are deja la activ un denunţ pentru acte de vandalism. Românul a fost surprins de telecamerele de supraveghere ale Bazilicii. Luni dimineaţă, în jurul orei 4, după ce s-a plimbat prin faţa catedralei, la bustul gol, tânărul a început să rupă ornamentele de aur din basorelieful de pe poarta principală, pentru ca mai apoi să le arunce în uşa de bronz.

Poliţiştii au intervenit la scurt timp pentru a-l opri pe român, care a încercat să opună rezistenţă la arestare. Între timp, bèrbatul reuşise să desprindă 9 bucăţi din ornament şi să le arunce asupra porţii din bronz, spărgând-o.

Gianni Alemanno, primarul Romei, citat de ANSA, a felicitat forţele de ordine pentru promptitudinea cu care au intervenit, reuşind să-l prindă pe român în flagrant delict, ceea ce demostrează faptul că deţin “un control al teritoriului”, dar a adăugat că ar trebui îmbunătăţite măsurile de protecţie ale obiectivelor istorice şi turistice ale capitalei.

În ultimele luni ale anului, s-au înmulţit atacurile vandalice asupra monumentelor din Roma. În septembrie, poliştii au arestat un student american care încerca să rupă bucăţi mici din Colosseum pentru a le păstra ca suvenir. Tot în septembrie, un italian de 52 de ani a fost reţinut de către autorităţi după ce a vandalizat celebra Fântâna din Piazza Navona. Şi în acel caz, bărbatul a fost identificat datorită telecamerelor de supraveghere instalate în preajma monumentelor de importanţă istorică din capitala Italiei.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cioban român mort de frig în Sardinia

Trei cerşetori români morţi de frig în Italia