in

Sclavi români pe şantierul Regiunii Lombardia

Procuratura din Milano a deschis miercuri o anchetă în urma plângerii pe care au depus-o patru muncitori de origine română angajaţi pe şantierul noului sediu al autorităţilor regiunii Lombardia din Milano, anunţă agenţia de presă Redattore Sociale, citată de Agerpres.

Cei patru români alături de alţi 36 de colegi conaţionali au fost angajaţi de societatea Mio Dino SRL din Milano, cea care a câştigat licitaţia de 9 milioane de euro pentru construcţia clădirii Pirellone Bis.

"Românii lucrau şapte zile pe săptămână şi 15 ore pe zi, dar erau plătiţi cu un euro pe oră", a precizat Giovanni Milani, secretar la Camera de Lucru din Milano. Paradoxul, însă, este că muncitorii aveau contract legal de muncă, dar întocmit de o societate comercială din România care a intermediat angajările cu o altă firmă italiană din Portogruaro /regiunea Veneto/. Muncitorii români erau plătiţi prin carduri de credit reîncărcabile care, însă, au rămas în posesia intermedialului, Mihai Olaru. Angajaţii primeau lunar doar 400 de euro.

Unul dintre muncitorii implicaţi în situaţie s-a aflat miercuri la conferinţa de presă a forţelor de ordine şi a povestit că în momentul în care s-a decis să depună plângere, familia din România i-a fost ameninţată. Procuratura de la Milano a deschis o anchetă în acest caz.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Târguri de Crăciun în Europa

Cărţi româneşti, cadou de Crăciun pentru copiii din Bari