in

Scrisoare către cei doi preşedinţi ai României: „Cerem demiterea Ambasadoarei României în Italia, Dana Constantinescu”

Cerem demiterea Ambasadoarei României în Italia, Dana Constantinescu.

Ne-am fi aşteptat ca în seara de 16 noiembrie să îşi anunţe demisia, după ce mii de oameni nu au putut vota, iar unii dintre ei au ajuns la spital, bătuţi de forţele de ordine.

Cea mai mare responsabilitate pentru ce s-a întâmplat în Italia revine Ambasadorului.

Domnule preşedinte Traian Băsescu, nu ne lăsaţi moştenire la Roma un ambasador incapabil.

Domnule preşedinte Klaus Iohannis, aţi promis că veţi schimba Ambasadorii din ţările unde românii au fost umiliţi la cozi. În Italia am fost foarte umiliţi.

Iohannis cere retragerea ambasadorilor și consulilor din statele unde românii au fost umiliți la cozi

Ambasada României nu s-a consultat cu asociaţiile şi nu a solicitat ajutorul comunităţii pentru a asigura siguranţa şi bunul mers al votului. A preferat să cheme Poliţia şi Carabinierii, când puteam să fim sute de voluntari şi să nu ajungem la gaze lacrimogene, bătăi şi oameni răniţi. Nu trebuia să vedem oameni plini de sânge bătuţi de forţele de ordine.

Ambasada nu s-a consultat cu asociaţiile şi cu liderii comunităţii în legătură cu membrii secţiilor de votare, am fi putut avea o rezervă de resurse umane astfel încât secţiile de votare să funcţioneze la maxim. Am fi evitat să avem secţii care să funcţioneze cu 4 sau 5 membri. Ambasada trebuia să se asigure că oamenii trecuţi ca membri ai comisiilor există şi confirmă că vin la vot.

Vrem să vedem lista celor are nu s-au prezentat, partidele care nu i-au trimis şi sancţiunile legale aplicate. Din păcate s-a ajuns la situaţia penibilă în care asociaţiile comunică cu Ambasada prin intermediul presei din Italia. În ziua de sâmbătă 15 noiembrie 2014, Asociaţia Românilor din Italia (Roma) a trebuit să recurgă la această soluţie pentru a rezolva problema restricţiilor de circulaţie impuse de Primăria Romei.

Cea mai mare responsabilitate o are ambasadorul, pentru tot ce s-a întâmplat în zona sa de competenţă. În prezent ambasadoarea scrie scrisorele pe Facebook pentru a da vina pe alţii. Există o singură soluţie: DEMISIA.

Teodor Meleşcanu a demisionat: „Cer scuze românilor care au stat la coadă ore în şir pentru a vota”

Umilirea românilor, PNL cere demisia lui Stejarel Olaru, secretar de stat la DRP

Cerem tragerea la răspundere şi a consulilor responsabili de secţiile unde au avut loc incidente, în special a Consulului General de la Milano, George Bologan, care la rândul său nu colaborează deloc cu asociaţiile din teritoriu.

Ambasadoarea şi consulii ar fi trebuit să fie în stradă, la coadă, lângă cetăţenii români. Aşa se va înţelege că postul de diplomat în străinătate nu este un loc călduţ, ci este în slujba cetăţenilor români!

Roma, 17 noiembrie 2014

Primi semnatari:

Gabriel Pîrjolea – Consilier Comunal, delegat pentru Turism, Relaţii cu Comunitatea Străină şi Proiecte Interculturale Riano

Eugen Terteleac – Asociaţia Românilor din Italia (Roma)

Romulus Popescu – Asociaţia Românilor din Italia (Milano)

Cristian Robert Nuc – Asociaţia Românilor din Italia (Perugia)

Necula Grigore – Asociaţia Românilor din Italia (Marsciano)

 

…lista rămâne deschisă, pentru intrare şi ieşire

Ambasadoarea de la Roma, SANTA SUBITO!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Record absolut: Peste 378.000 români au votat în diaspora, cei mai mulţi în Italia

Umilirea românilor, PNL cere demisia lui Stejarel Olaru, secretar de stat la DRP, pentru ”ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe”