in

Selecţie de actori de film la Latina / Florin Benzar: «Căutăm copii talentaţi din comunitatea românească»

O şansă pentru copiii şi adolescenţii români cu talent la actorie: până în 10 aprilie se pot înscrie la preselecţia pentru „Tabăra de film 2014”, care se va organiza la vară în România. Proiectul are ca scop realizarea unui film artistic.

După etapa de preselecţie, participanţii selectaţi vor fi distribuiţi pe baza unui scenariu în rolurile din film, alături de nume importante ale filmului românesc. Aceştia vor merge într-o tabără în perioada verii care poate dura între 2 şi 4 săptămâni, în funcţie de scenariu, timp în care se vor face repetiţii şi se va turna filmul.

De preselecţiile din Italia se ocupă asociaţia Europa Onlus din Latina. Preşedintele asociaţiei, Florin Cristian Benzar, ne explică: „Tabăra de film este la a patra ediţie în acest an. Preselecţiile pentru primele trei ediţii s-au facut numai în România. Anul acesta, pentru prima dată, vor fi aleşi şi tineri din diaspora. Se organizează preselecţii în Belgia şi Italia.”

„Selectăm tineri talentaţi de la 9 la 19 ani, care să joace într-un film ce se va realiza la vară, cu un buget de 400.000 de euro, produs de Dream Media. Coproducători în acest an sunt TVR şi Radio România.

Avem deja peste 20 de copii înscrişi, sperăm să avem cât mai mulţi până pe 10 aprilie, când se închid înscrierile. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.

Pe 27 aprilie va avea loc selecţia propriu-zisă la Latina. Avem onoarea să promovăm astfel copii şi tineri talentaţi din comunitatea noastră. Va fi şi un motiv de mândrie pentru asociaţia noastră.”

 


Preselecţii

Asociaţia Europa Onlus Latina

[email protected]

Florin Benzar – tel. 327 1774929

www.tabaradefilm.ro


Florin Cristian Benzar are 30 de ani şi este originar din Lugoj, judeţul Timiş. Este preşedintele asociaţiei Europa Onlus din Latina, constituita în urmă cu mai mulţi ani.

Asociaţia face parte dintr-un grup mai mare de asociaţii româneşti din Italia, 38 în total, după cum spune Florin Benzar, care lucrează în parteneriat. Pe plan local, asociaţia are conexiuni foarte bune la nivelul administraţiei locale.

Asociaţia are relaţii bune şi cu primarul, Giovanni Di Giorgi, fost PDL, de curând trecut la Fratelli d’Italia. „Primarul este tot timpul foarte disponibil, atunci când facem acţiuni pentru comunitatea românească. S-a întâlnit şi cu senatorul Viorel Badea, întâlnirea fiind organizată de asociaţia noastră”, spune Florin.

Nu a fost uşor să ajungă aici. A venit în Italia în 2001, în căutarea unui loc de muncă. „Mai întâi a venit fratele meu, apoi am venit eu. Am fost mai norocos, pentru că după 6 luni a ieşit Sanatoria şi am reuşit să-mi fac documente.”

A muncit prima dată în agricultură, apoi în cosntrucţii, apoi la un atelier de prelucrat marmură. În urmă cu patru ani, Florin şi-a deschis o firma de construcţii.

La Latina sunt circa 12.000 de români, spune preşedintele asociaţiei Europa Onlus.

„Latina este un orăşel foarte frumos, foarte bine gestionat, dar există şi aici probleme. Asociaţia noastră intervine atunci când românii au probleme. Din acest motiv am înfiinţat asociaţia, pentru că sunt multe probleme sociale. Încercăm să-i ajutăm cum putem.

Românii majoritatea muncesc deocamdată, există activitate în agricultură, construcţii, industrie, dar, ca peste tot, criza ne-a cam dat peste cap pe toţi. De muncă acum se găseşte cam greu. Unii pleacă acasă. Am discutat cu familii care şi-au făcut bagajele şi au plecat în România. Alţii au plecat spre Germania şi Anglia, ajutaţi de alţii care au plecat înaintea lor. Este ca un lanţ de ajutorare.”

Deocamdată, preşedintele asociaţiei Europa Onlus spune că nu se întoarce în România. „Deocamdată nu. Dar în perspectivă, vreau să fac câteva proiecte în România, în sectorul agricol. Sunt foarte interesat, pentru că există fonduri europene nerambursabile. Cine e interesat de proiectele din România, poate să contacteze asociaţia.

E un lucru nemaiponenit, de ce să nu accesăm aceste fonduri, să creştem în România? Aş vrea să văd români care se întorc nu din cauza sărăciei, că nu mai au loc de muncă în Itralia, aş vrea să-i văd că se duc la mai bine în România, pentru a face un proiect european. Să nu pleci de rău de aici, ci la mai bine.”

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lipovenii îşi apără tradiţiile la Torino. „În Piemonte suntem peste 5000”

Ferrara, maşină răsturnată în canal, patru tineri morţi