in

Senatorul Viorel Badea anunță BOMBA: De mâine, românii din Italia scapă de izolare la întoarcerea în România

Anunțul a fost făcut de Viorel Badea, senator PNL de diaspora: «Începând din aceasta noapte de la orele 00.00, în conformitate cu Hotărârea CNSSU, cetățenii romani din Italia, Irlanda, Franța continentala, Finlanda și Estonia vor putea întra pe teritoriul României fără sa mai fie obligați sa se autoizoleze sau sa fie carantinati.»

Este o schimbare importantă, având în vedere că la ultima prelungire a stării de alertă, românii din Italia care se întorc în România erau obligați în continuare să se auto-izoleze. Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă precizează că cetățenii care vin în România din țări din zona galbenă de risc de infecție cu noul coronavirus trebuie să stea în carantină pe o perioadă de 14 zile la adresa de domiciliu.

Au scăpat până acum de izolatre românii care se întorc din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Dacă anunțul sentaorului badea se confirmă, la aceasă listă se adaugă Italia, Irlanda, Franța continentala, Finlanda și Estonia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputat de diaspora, ACHITAT într-un dosar de corupţie, fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Este oficial: Românii care vin din Italia și Franța NU mai stau în izolare. Se pot relua zborurile