Menu
in

În sfârșit liber! Italia ridică toate interdicțiile pentru Victor Dombrovschi, ținut ostatic la Roma trei ani

Victor Dombrovschi, omul de afaceri român judecat în procesul așa-zisului „tezaur” al lui Vito Ciancimino, fostul primar mafiot din Palermo, este în sfârșit un om liber. După aproape trei ani de ședere forțată în Italia, mai întâi în închisoare, apoi cu obligația de a locui la Roma și interdicția de a părăsi țara, Tribunalul de reexaminare de la Roma a decis, înainte de Paște, ridicarea tuturor acestor restricții.

De vineri, Victor Dombrovschi este în România și se bucură de libertate, după trei ani de reținere injustă în Italia.
Apărătorul său, Antonio Ingroia, fost magistrat antimafia, a anunțat cu satisfacție într-un comunicat: «În sfârșit lui Victor Dombrovschi i-a fost restituită libertatea deplină, așa cum am cerut de mult timp. Tribunalul de reexaminare de la Roma a admis recursul nostru, revocând măsura domiciliului obligatoriu și interdicția de a ieși din țară, la care era încă supus Dombrovschi, restituindu-i după aproape trei ani libertatea“.

„Este o măsură mult așteptată, dreapta, pe care am cerut-o de multe ori – continuă comunicatul – și care reprezintă o restaurare parțială a Italiei față de un cetățean european reținut prea mult timp departe de țara sa, familia sa și de munca sa. Profit de această ocazie – conchide Ingroia – pentru a exprima o mare satisfacție pentru că în sfârșit s-a pus capăt unei situații paradoxală, într-un proces halucinant, care îl are pe Dombrovschi pe nedrept în boxa acuzaților, el fiind o victimă și alții vinovații.”

Victor Dombrovschi a fost acuzat că ar fi contribuit la acțiunea de spălare a banilor negri ai lui Vito Ciancimino, prin anumite tranzacți comerciale care au avut ca obiect acțiunile Ecorec, societatea care deține groapa de gunoi Glina din București. În 2014 a fost arestat cu mari desfășurări de forțe și extrădat în Italia, fiind indicat ca „omul mafiei italiene în România”. Cel care îl apără este un fost magistrat cu mare prestigiu în Italia, Antonio Ingroia, fost colaborator al judecătorilor Falcone şi Borsellino. Procesul desfășurat la Roma a avut mari lacune de la început.

Sorin Cehan

Mai multe detalii:

Victor Dombrovschi, „ostatic de stat” în Italia. Un dosar halucinant, un cetăţean român abandonat

Antonio Ingroia, o legendă în lupta antimafia, acuză statul român: «Stă în genunchi în faţa Italiei»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version