in

Sicilia/ Turism sexual în România cu banii din bugetul şcolii pe care o conduceau

Directorul şi un fost administrator- şef de la un liceu din Enna (Sicilia) au fost arestaţi joi, 8 septebrie, sub acuzaţia de fals în bilanţ şi deturnare de fonduri- relatează TG COM. Potrivit anchetatorilor, cei doi au sustras, timp de zece ani la rând, bani din fondul şcolii, pentru a-i cheltui pe excursii cu “caracter sexual” în România. Astfel, din bugetul şcolii, au dispărut circa 300.000 de euro.

Cei doi, Giovanni Scollo, 65 de ani, director al Institutului pentru Geometrie "Leonardo da Vinci" din Enna şi Giovanni Delle Cave, fost administrator al instituţiei sunt acuzaţi de fraudă şi falsificare de documente şi se află de azi în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, cei doi membri ai conducerii liceului au falsificat bilanţurile contabile, sustrăgând 300.000 de euro în ultimii zece ani pentru a efectua excursii în vederea beneficierii de servicii sexuale în România. Una din metode era aceea de a efectua ordine de plată false, pentru achiziţionarea de produse şi servicii necesare liceului.

Cu banii sustraşi, cei doi au mers împreună în România, unde potrivit anchetatorilor, cei doi îşi cumpărau favoruri sexuale.

Ancheta a demarat în aprilie 2010, în urma unui accident banal de circulaţie: asupra fostului administrator au fost găsite documente care dovedeau infracţiunile comise de cei doi.

Potrivit anchetatorilor, dispariţia sumelor de bani coincidea cu călătoriile “de plăcere” ale celor doi. Mai mult, Giovanni Scollo, după ce a înţeles că poliţiştii sunt pe urmele lui, a încercat să şteargă de pe paşaport ştampilele puse la aeroporturile din România, care dovedeau că a călătorit împreună cu fostul administrator.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

In octombrie se dă startul la recensământul populaţiei

Arsă de vie de prietenul italian