Menu
in

Sicilia este din nou în zona galbenă, revine masca obligatorie la exterior

De astăzi, luni 30 august, zonele galbene au revenit în Italia: Sicilia este prima regiune care intră în această zonă.

Obligația de a purta o mască de exterior revine, și revine și limita de patru la masă în restaurante rămâne, cu excepția cazului în care participanții conviețuiesc.

Pentru a lua masa sau a lua prânzul în interior, este întotdeauna necesar să aveți un permis verde.

„Tocmai am semnat o nouă ordonanță care duce Sicilia în zona galbenă.

Este confirmarea faptului că virusul nu a fost încă învins și că prioritatea este continuarea investițiilor în campania de vaccinare și în comportamentul prudent și corect al fiecăruia dintre noi. „, a anunțat ministrul sănătății, Roberto Speranza

.Măștile obligatorii și în aer liber și o limită de patru persoane la masa restaurantului sunt cele mai importante restricții legate de noua clasificare.

Cel mai mare număr de infecții continuă să fie înregistrat în Sicilia, regiune care se pregătește de restricții anti-COVID

Puține vaccinări

Insula se află în urmă la numărul de persoane care au fost supuse vaccinului, în ciuda numeroaselor inițiative luate la nivel local pentru a stimula populația să se imunizeze.

Sicilia a depășit limitele celor trei parametri stabiliți de guvern pentru schimbarea culorii, cu unități de terapie intensivă ocupate la 12% și secții obișnuite la 19%.

Limitele sunt de 10% și respectiv 15%. Regiunea este, de asemenea, cea cu cea mai mare incidență a cazurilor pozitive la 100.000 de locuitori, peste 200. Pragul peste care se introduc restricții este de 50.

Limite în zona galbenă

De această dată, zona galbenă nu prevede nicio limitare a deplasării între regiuni, chiar și fără Green Pass.

Nu sunt nici restricții orare în ceea ce privește circulația, prin urmare nu există carantină nocturnă, care a fost eliminată pe 21 iunie.

În ceea ce privește măștile, care în zona albă sunt deja obligatorii în spațiile interioare, în galben trebuie purtate imperativ și în aer liber.

Teatre, cinematografe, concerte, muzee și piscine sunt accesibile, dar se aplică aceleași reguli ca și pentru zona albă, prin urmare întotdeauna cu utilizarea Green Pass.

De asemenea, restaurantele rămân deschise atât în ​​interior (cu permis verde), cât și în aer liber (chiar și fără), dar în galben limita de mese la masă este de patru persoane, cu o excepție pentru cei care conviețuiesc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version