in

Site rasist: „Toate infracţiunile imigranţilor”

Un site care pune la un loc numai articole despre infracţiunile comise de imigranţi. Românii au partea leului pe site. Iată câteva titluri: "Român agresează un turist şi-l loveşte cu bâta". "Violată de fostul concubin marocan". "Ţigan: din tabăra de romi în casele din Brenta". La Repubblica scrie asociaţia "L'Osservatorio 21 luglio" cere închiderea lui.

În spatele site-ului ar fi un grup de internet numit Rezistenţa naţională ("împotriva opresiunii multietnice"), care nu link site-ului pe propria homepage.

"Pagina conţine o serie de ştiri luate din alte surse care au ca motiv central implicarea imigranţilor, romi şi alte naţionalităţi, în episoade de cronică în mod exclusiv de natură infracţională", scrie "Observatorul 21 iulie".

Pericolul social al paginii web în chestiune rezultă din sloganurile şi din imaginile de factură rasistă şi xenofobă care sunt adăugate de administratorii site-ului pentru a condimenta ştirile preluate din alte surse. Rezultatul este un cazan de stereotipuri, fraze violente şi imagini jignitoare cu clar potential de incitare la ură rasială şi la discriminare.

Cortina D'Ampezzo invadată de inscripții xenofobe: “Musulmanii şi românii, arşi pe rug"

Îngrijorătoare se relevă şi invitaţia oferită de site de a trimite semnalări, care sună după cum urmează: "Semnalează-ne o infracţiune, o nedreptate sau o situaţie de degradare cauzată de prezenţa imigranţilor a cărei martor ai fost". Din acest motiv, Observatorul a decis să întreprindă "o acţiune corectivă semnalând pagina web la autorităţile şi la organele competente."

Site-ul nu inventează nimic, ci publică numai articole luate de ici de colo de la publicaţiile italiene online. Dar selecţia este tendenţioasă şi efectul care se produce este o fotografie care deformează realitatea şi confirmarea ecuaţiei imigrant egal infractor.

Date oficiale

Sigur că străinii comit infracţiuni: potrivit ultimului raport al Fundaţiei Ismu, în 2011 numărul persoanelor denunţate în total în Italia a fost de 930.521, dintre care 295.785 străine, adică 31,%.

Însă potrivit Istat, rata de infracţionalitate a imigranţilor regulari din Italia este "numai uşor mai ridicată" decât cea a italienilor (între 1,23% şi 1,4%, faţă de 0,75%).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza reduce natalitatea: doar 13.650 de copii s-au născut în decembrie 2012

Acuzaţi că au jefuit bătrânii de care aveau grijă