in

Soția unui milionar cunoscut din România, numită șefă la consulatul general din Bologna

Schimbare la conducerea consulatului general de la Bologna. În cadrul ședinței de guvern de joi, 31 august 2023, au fost adoptate patru Hotărâri de Guvern privind noi numiri în funcția de consul general, șef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general. Noile propuneri de numire au rezultat în urma punerii în aplicare a Procedurii de numire a consulilor generali ai României, lansată la data de 15 martie 2023, de către Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, conform anunțului publicat pe pagina de internet a MAE, https://www.mae.ro.

Schimbare la conducerea consulatului general de la Bologna

La stabilirea nominalizărilor pentru funcția de consul general au fost avute în vedere criterii specifice acestor posturi, pentru a asigura reprezentarea României în afara granițelor țării la un standard adecvat, coroborate cu obiectivele propuse de către candidați în cadrul proiectului de mandat, respectiv modul în care acestea au fost prezentate în cadrul interviului, conform procedurii.

Aceste nominalizări reprezintă o altă serie de numiri în funcția de consul general al României, în continuarea celor aprobate în cadrul ședințelor de guvern din data de 10 august 2023 și din data de 18 august 2023, iar procedura de numire va continua până la ocuparea posturilor vacante / vacantabile.

Prezentăm, mai jos, lista cu cele patru persoane propuse pentru a ocupa o funcție de consul general:

  • Consulatul General al României la Bologna – Laura-Nicoleta Nasta;
  • Consulatul General al României la Cahul – Gabriel Nicola;
  • Consulatul General al României la Chișinău – Mausela Pițigoi;
  • Consulatul General al României la Izmir – Lilian Zamfiroiu

sursa: https://www.mae.ro

Cine este Laura Nicoleta Nasta?

Laura Nicoleta Nasta, este doctor în economie şi a fost director general la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF, unde se ocupa de administrarea veniturilor statului si de inspectia fiscala pentru companiile mari din Romania. Aceasta a luat concursul pentru o poziție de diplomat, ministru consilier pe probleme economice in cadrul Ambasadei României din Londra. In anul 2019 a fost în cărți pentru președinția ANAF, dar în cele din urmă, a fost aleasă Mirela Călugăreanu.

Laura Nasta este soția milionarului Nicolae Nasta, cel care conduce CA al Romtehnica, fost secretar de stat la Apărare. În iunie 2020, milionarul Nicolae Nasta, fostul secretar general al partidului ALDE, a fost plantat de Nicolae Ciuca la șefia companiei Romtehnica instituție prin care Armata face toate importurile și exporturile de armament.

Nicolae Nasta, fostul patron al magazinelor de arme Top Gun, a renunțat la afaceri pentru a lucra la stat, după ce a acumulat o avere demnă de un nabab. Împreună cu soția sa, Laura Nicoleta Nasta, deține trei vile și 16 terenuri, bijuterii și opere de artă estimate la 230.000 euro, alți 375.000 euro dați împrumut, cei doi soti au incasat anul trecut dividende de aproximativ 500.000 lei.

sursa: stiripesurse.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Muncitorii români discriminați în România

Muncitorii români, discriminați de angajatori: „Se preferă forța de muncă ieftină din străinătate”

Mesaj pentru Cîrciu, ”șeful” de la DRP. Rar mi-a fost dat să asist la o imagine mai nimicitoare, o mare bătaie de joc

Cîrciu, ”șeful” de la DRP: ”Ne ocupăm de ”politicele” României din lumea întreagă”