in ,

Sportiva Alina Crăciun a refuzat alte zboruri, puse la dispoziție de același consulat, Motivul: are un cățel

Cazul sportivei române de la Catania, care a denunțat comportamentul ”scandalos” al unei funcționare de la Consulatul român din Catania a stârnit un mare interes, mai ales în rândul românilor din străinătate. Citind însă detaliile, acest caz confirmă regula că, de obicei, ”adevărul e undeva la mijloc”.

E adevărat, nu există nicio scuză pentru cuvintele pe care funcționara consulară i le-a adresat, prin telefon, sportivei, mai ales acea trimitere către președintele Iohannis. Cred că niciun funcționar din vreo misiune diplomatică nu ar face o asemenea eroare, dar, MAE ne comunică și un alt aspect al problemei: sportiva Alina Crăciun a refuzat alte zboruri, puse la dispoziție de același consulat, pe motiv că are un cățel și că nu poate zbura fără el.

Adevăruri spuse doar pe jumătate

De asemenea, mai aflăm că același consulat încerca să găsească alte variante, inclusiv terestre, pentru acest caz. Detalii pe care românca nu le-a făcut publice și nici nu le-a declarat pe la vreun post de televiziune.

”Deci, nu trebuie să sunați! În primul rând, nu trebuie să sunați! Da? Asta ar fi foarte drăguț din partea dumneavoastră, să nu sunați. Nu este obligat statul român să se ocupe de repatrierea aceasta!”, i-a spus funcționara, referindu-se tocmai la acest aspect: românca nu voia să plece fără cățel.

Iată partea comunicatului MAE, care se referă la aceste detalii:

”Cu privire la situaţia cetăţeanului român care se află în Sicilia (care desfăşoară activităţi sportive la un club local), alături de partenerul său, turist, Ministerul Afacerilor Externe precizează că oficiul consular a intrat în dialog cu persoana în cauză în cursul lunii martie şi i-a comunicat acesteia posibilităţile de repatriere, inclusiv informaţii cu privire la zborul organizat de autorităţile române la data de 25 martie 2020.

În plus, reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri pe lângă diverse companii de transport rutier pentru a sprijini repatrierea pe cale rutieră a persoanei în cauză şi a partenerului acesteia, oferindu-se ca posibilă soluţie repatrierea cu prima cursă terestră preconizată pentru începutul lunii iunie. Totodată, cetăţeanul român a fost informat despre posibilitatea organizării unui nou zbor către Bucureşti şi care ar urma să plece de la Roma în perioada următoare.

MAE menţionează că, în cadrul dialogului cu oficiul consular, persoana în cauză a precizat de fiecare dată că nu poate călători cu orice companie aeriană deoarece se deplasează însoţită de un animal de companie, care nu este acceptat, de regulă, pe orice zbor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sanatoria nu e numai pentru imigranți! Românii și româncele care muncesc la negru în Italia își pot face acum documente de angajare

Guvernul îi vrea acasă pe românii din diaspora: până la 50 de hectare în arendă și 600 de euro salariu net în agricultură