in

Stejărel Olaru, propus de PNL pentru funcţia de secretar de stat pentru diaspora

Stejărel Olaru a fost propus de către PNL pentru funcţia de secretar de stat pentru românii de pretutindeni, în subordinea ministrului fără portofoliu Cristian David, scrie cotidianul Gândul în ediţia electronică. Propunerea va fi înaintată premierului Victor Ponta.

DRP, desfiinţat

Olaru a fost consilier pe probleme de securitate naţională în perioada guvernării liberale şi este considerat un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.Istoric de formaţie, Olaru a fost numit, de Tăriceanu director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), de unde a fost însă înlăturat în timpul guvernării Boc.

Ceilalţi secretari de stat din MAE sunt:

Bogdan Aurescu este diplomat independent politic, păstrat în poziţia de secretar de stat în care a fost avansat în 2009 de PDL după succesul reprezentării României la Curtea Internaţională de Justiţie în litigiul cu Ucraina pentru Insula Şerpilor. Lucrează în MAE din 1996, fiind propus inclusiv ministru de Externe în cabinetul Lucian Croitoru, guvern respins însă de parlament în 2009.

George Ciamba lucrează în MAE din 1990, trecând anterior prin funcţii de ambasador al României în Republica Elenă, în Turcia şi de reprezentant permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră. Are în coordonare Aracerile Europene.

Ovidiu Dranga a intrat în rândul secretarilor de stat în timpul scurtului mandat al lui Andrei Marga la Externe. În ultimii patru ani, Dranga fusese ambasadorul României în Belgia. Este diplomat din 1991, fost director al direcţiei NATO (2000-2001) şi director general pentru afaceri politice (2005-2007) în MAE. Dranga a absolvit un masterat la Harvard, conform cv-ului oficial.

Citeşte şi:

 

Natalia Intotero, noul secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

 

Planurile Nataliei Intotero pentru Departamentul Românilor de Pretutindeni/ Interviu GR

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înjunghiată în stația de metrou la Genova

Partidul condus de o româncă din Napoli caută candidaţi