Menu
in

Ştefania Marin, eroina care a salvat vieţile a cinci italieni

Pe data de 7 iunie a avut loc, la Enna, un eveniment comemorativ dedicat româncei Stefania Marin, decedată în urma unui accident rutier în Sicilia. Ştefania Marin, născută la Bucureşti,  trăia şi muncea în Italia de 13 ani, când, într-o zi, viaţa ei a fost curmată de un şofer, în piazza Armerina – din localitatea siciliană Enna.

Vincenzo Mantellina, sotul Stefaniei, primeste o placuta comemorativa (FOTO vivienna.it)

După ce a fost constatată moartea clinică, soţul româncei, Vincenzo Mantellina (foto), şi-a dat consensul pentru donarea organelor. Astfel, şapte organe printre care: rinichii, inima, ficatul şi ochii româncei au fost donate, contribuind astfel la salvarea vieţii a cinci pacienţi italieni, aflaţi în aşteptarea unui transplant. 

Câteva organizaţii şi asociaţii din Enna au hotărât să-i dedice româncei o zi comemorativă- 7 iunie, în care s-au alternat intervenţii cu caracter medical şi momente de emoţii intense, scrie "ViviEnna". “Într-un moment în care vorbim despre români care fură sau ucid, povestea Ştefaniei este una plină de solidaritate şi altruism. Organele unei românce au salvat cinci vieţi, ale unor cetateni italieni"- au spus organizatorii, la deschiderea evenimentului. La manifestaţie au fost prezenţi, alături soţul Stefaniei, numeroşi elevi ai şcolilor din oraş, oficialităţi locale şi un ziarist italian care trăieşte datorită unui transplant şi a povestit, emoţionat, propria sa experienţă.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version