in

Toate acuzaţiile din Il Giornale la adresa României: „Au pierdut 13% din populaţie, au câştigat 10% la PIB”

Il Giornale, cotidian de dreapta, din proprietatea familiei Berlusconi, a lansat ieri un atac la adresa României, acuzând ţara noastră că trimite infractori în Italia, în timp ce acolo se duc întreprinzători italieni, care ne fac cadou 10% din PIB-ul României.

Articolul nu vorbeşte de cele 70.000 de firme româneşti din Italia care aduc o contribuţie importantă la economia acestei ţări, şi nici despre arestările frecvente de mafioţi italieni în România. Oricum sunt comparaţii fără sens, pentru că privesc domenii diferite. Articolul este ilustrat cu o fotografie din timpul cazului Caffarela, cu cei doi nevinovaţi arestaţi în primă fază, Alexandru Isztoica Loyos şi Karol Racz. Articolul se cheamă „Nebunescul schimb Italia-România / La noi infractorii, la ei firmele”.


„Il Giornale” declară război României: „Noi vă trimitem întreprinzători, voi ne trimiteţi criminali”

De la sfârşitul comunismului un român din opt a emigrat. La noi este comunitatea care comite cele mai multe infracţiuni. Şi cele 35.000 de firme italiene din România produc 10% din PIB

De la căderea comunismului în Europa de Est, trei milioane de români şi-au părăsit ţara, ca şi cum la noi s-ar goli Sicilia şi Campania.

O treime din această maree umană trăieşte acum în Italia. Marea majoritate este cu siguranţă onestă, însă odată cu intrarea României în UE în 2007, Italia este tot mai mult un Eldorado al delincvenţilor români. Potrivit datelor Poliţiei de stat, numărul românilor denunţaţi sau arestaţi în 2008 era de 42.177 şi în anul următor de 43.228.

În aceiaşi ani, din Italia a plecat un alt exod, în direcţie opusă.

Dăm de lucru la 800.000 de persoane, în timp ce la noi este o explozie a şomajului.

„Schimbul” nu ne-a avantajat: noi am înfiinţat la ei 35.000 de firme care se bucură de privilegiile pieţei unice, dar nu de neajunsurile monedei euro, care nu a fost până acum adoptată în România.

Astfel ei au pierdut 13% din populaţie, dar au câştigat 10% bogăţie: la atât se ridică cota de PIB produsă de firmele italiene mutate în România.

Un schimb nebunesc, în urma căruia românii din închisorile italiene reprezintă a doua populaţie carcerală. Şi mai rău, dacă ne uităm „la cealaltă jumătate a lumii infracţionale”: o deţinută străină din patru este de origine română, un record, legat şi de faptul că infracţionalitatea importată de la Bucureşti este specializată în exploatarea prostituţiei şi în imigraţia clandestină din ţările din Est.

Faptul îngrijorător este că românii se organizează în adevărate mafii care le fac să pălească pe cele locale. Pe 20 iunie au fost emise 17 mandate de arest preventiv de către procuratura din Torino pe numele a tot atâţia români pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, trafic de stupefiante şi alte infracţiuni.

E oficial: primul clan mafiot românesc din Italia se numeşte „Brigada”, 17 arestări la Torino

”Este prima dată în istoria noastră când acuzaţia este îndreptată către o structură mafiotă compusă din străini care operează pe teritoriul italian”, a subliniat Gian Carlo Caselli, procuror şef în capitala piemonteză. Şi în 2009, ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut să întrezărească o dată alarmantă: 40% dintre căutaţii cu mandat internaţional emis de România se aflau în Italia.

În acelaşi an, potrivit datelor Ministerului de Interne, românii au comis 107 tentative de omor, 2.211 de vătămări corporale, 21 de abuzuri sexuale asupra unor minori, 12.572 de furturi, în creştere faţă de cele 12.371 din anul anterior, 1.302 jafuri, 1.135 de infracţiuni informatice. Pentru droguri au fost efectuate 470 de denunţuri sau arestări şi 602 pentru exploatarea prostituţiei.

Încă din 2004 românii erau pe primul loc printre străini ca număr de omoruri calificate, furturi din locuinţe şi violuri.

Un fenomen care nu a fost controlat până în 2006, când poliţiile celor două ţări au efectuat schimburi de agenţi operativi, şase super poliţişti români, care îşi vânează conaţionalii. Unul dintre aceştia, George, care a capturat zeci de fugari, este la chestura din Nuoro. ”La noi lucrurile sunt mai simple – a explicat în mod direct – cei care greşesc se duc direct la închisoare, şi nu ies de acolo. Delincvenţii noştri ştiu asta. Şi încearcă să vină să comită infracţiuni în alte ţări, mai evoluate, mai democrate, dar şi mai «facile» pentru ei”.

Numărul real al românilor din Italia ar fi de 1.300.000

Potrivit ultimelor date oficiale, numărul românilor din Italia este 968.576, prima populaţie străină. În realitate numărul real ar fi de 1.300.000. Există, bineînţeles, şi multă lume care lucrează. Dintre străini sunt primii plătitori de taxe, datorită numărului, cu o incidenţă de 18,1%, chiar dacă declară numai 9.100 în medie.

Dar şi munca lor onestă a contribuit, după cum arată datele Fundaţiei Leone Moressa, mult la dezvoltarea României. Românii, după chinezi, trimit cei mulţi bani în patrie, un total de 894 de milioane de euro.

”Schimbul” marchează un bilanţ în mod clar roşu pentru noi. România a fost ”invadată” de firme italiene. Ţara noastră este al doilea partener comercial după Germania.

Hemoragia s-a sfârşit, dar ne-a costat scump. ”Delocalizarea din anii ‘90 este o fază încheiată. Acum investiţiile italiene se dezvoltă în agricultură şi în energiile reînnoibile, de la fotovoltaic la hidroelectric”, explică de la Timişoara avocatul Andrea de Polo, de 13 ani în România.

Din cele 35.000 de societăţi o bună parte este inactivă, însă interschimbul a atins în ultimii ani vârfuri de 12 miliarde. De altfel România, făcând parte din Uniunea Europeană, dar evitând încurcăturile monedei euro, cunoaşte o strălucită creştere economică. ”Costul muncii este în creştere – observă De Polo la Il Giornale -.Dar dacă investesc în euro compensez creşterile datorită deprecierii leului, valuta locală”.

Dăm de lucru la 800.000 de persoane, în timp ce la noi este o explozie a şomajului. Mai rău pentru noi: schimbul nebunesc acum e făcut, Italia nu a reuşit să-l gestioneze.â

(sursa: Il Giornale)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mihai Istoc, accidentat mortal la muncă, a fost aruncat la gunoi de angajatorii italieni

Datori vânduţi. Ne împrumutăm din nou de la Fondul Monetar Internaţional