in

Un fruntaș al PNL Italia a renovat Consulatul de la Roma pe 160.000 de euro

Începând cu data de 23 iunie, noul sediul al Secției Consulare Roma va deveni operațional. Lucrările de restructurare au fost terminate, costul lucrărilor ridicându-se la suma de 162.500 de euro. Ofertantul câştigator pentru renovarea sediului a fost firma de construcții Consorzio Edile IRO condusă de Valentin Făgărășian, cunoscut membru al PNL Italia, aripa PDL.

”Au fost mai multe firme participante la licitatie și am câștigat noi această lucrare. Lucrarea a început în luna martie. Avea ca termen de finalizare data de 10 mai. Termenul de execuție prevăzut la licitație a fost de 65 de zile. Au fost o serie de lucrări de îmbunătățire, neprevăzute, care au devansat foarte puțin termenul de execuție. Dar, pentru ca toată lumea să fie mulțumită și românii din diaspora să poată beneficia mai repede de acest edificiu, ne-am străduit să rămânem în grafic. Acest consulat este unul dintre cele mai modene consulate române din lume”, a declarat Valentin Făgărășian pentru informatorulbt.ro.

Valentin Făgărășian la una dintre recentele ședințe ale PNL Italia (aripa PDL), alături de senatorul Viorel Badea și alți lideri ai organizației din Lazio


Reamintim că în legătură cu costurile de închiriere, amenajare şi întreţinere, exorbitant de mari, ale clădirii viitoarei secţii consulare de la Roma, deputatul PNL Florin Alexandru Alexe a depus la Parlamentul României, în data de 8 aprilie, o interpelare adresată ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Până în prezent nu a fost publicat sau comunicat niciun răspuns di partea MAE.

„În luna martie, în jurnalul Gazeta Românească, apare informaţia conform căreia chiria sediului se ridică la suma de 19.800 de euro pe lună...Este adevărat că noua vilă a consulatului pare generoasă (în fotografii), din punct de vedere al suprafeţei, iar ambientul (grădina şi împrejurimile) sunt de apreciat, însă chiria de 19.800 de euro pe lună pare exagerată, având în vedere preţurile de închiriere din zonă, precum şi statisticile care arată că preţurile chiriilor din Roma sunt pe trend descendent, iar în zona respectivă costul pe mp nu depăşeşte 22,5 euro…” a scris deputatul Alexe în interpelare.

Chirie astronomică la consulatul de la Roma, interpelare PNL: „19.800 de euro pe lună este exagerat”


”Începând cu data de 19 iunie 2015, întreaga activitate în cadrul actualului sediului al Secției Consulare Roma din via Serafico nr. 69/75 va înceta, urmând ca cel mai tarziu miercuri, 23 iunie 2015, noul sediu din Viale Libano nr. 40 să fie complet operațional pentru oferirea de servicii consulare.

Detaliile noului sediu sunt următoarele:

Adresă: Viale Libano,nr. 40, C.A.P.00144 Roma, Cartier EUR, în apropiere de Palalottomatica.
Mijloace de transport public:
Metrou Linia B/ Stațiile EUR Fermi si EUR Palasport;
Autobuz 705 / Stația Colombo/Palazzo Sport.
Autoturismele personale pot staționa în parcarea Palalottomatica, întrucât imobilizarea voluntară a vehiculelor este interzisă în imediata apropiere a Secției Consulare.”
(Ambasada României în Italia)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România mai are medici doar pentru jumătate din ţară. Bolnavii sunt trataţi de medici ajunşi la vârsta pensionării

Ne petrecem viața pe scări!