in

Un român în greva foamei la Pescara: “Sunt constrâns să-mi cerşesc salariul”

“Nu sunt sărac, nu mi-e foame, dar sunt constrâns să-mi cerşesc salariul”. Asta a scris pe o pancarta un român de 47 de ani din Pescara (regiunea Abruzzo), căsătorit şi tatăl a doi copii.

Românul, disperat, a hotărât să intre în greva foamei în dimineaţa zilei de 22 martie. S-a aşezat în faţa palatului prefecturii din Pescara şi a expus pancarta cu mesajul de mai sus.

Bărbatul, intervievat de jurnaliştii locali, a povestit că a avut un loc de muncă onest, care a durat numai o lună şi jumătate, ca eletrician la o firmă metalmecanică din localitate, angajat regulamentar.

De atunci a trecut un an, dar nici urmă de salariul care i se datora. Din acest motiv a decis să protesteze în piazza Italia, în faţa palatului Prefecturii şi Provinciei.

“Nu este un cerşetor, nu cere de pomană, vrea doar ceea ce i se datorează”- scrie Quotidiano d’Abruzzo. Bărbatul dă vina pe Direcţia teritorială de muncă din localitate, care cunoaşte foarte bine problema sa, dar nu a găsit, până acum, nicio rezolvare. Concilierea cu firma care l-a angajat, explică românul, a fost în zadar pentru că angajatorul nu s-a prezentat şi el nu reuşeşte să rezolve problema. Din acest motiv a decis să ceare ajutor instituţiilor, apelând la un gest disperat: greva foamei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cursele low-cost au „decolat” definitiv de pe Băneasa. Pe Otopeni, bilete mai scumpe

„Creionul roşu”- povestea unei fetiţe lăsată în grija mătuşii de către părinţii plecaţi în străinătate