in

UPDATE/ Congresul Diasporei: prelungire cu două săptămâni a perioadei pentru depunerea semnăturilor

În jurul orei 10 a început ședința comună a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților şi Comisiei românilor de pretutindeni din Senat.

Surse din cadrul comisiilor ne-au informat că, în afara punctelor prevăzute în program, parlamentarii vor discuta și aproba noi măsuri referitoare la desfășurarea Congresului Diasporei, ce urmează să aibă loc în perioada 24-25 iunie 2016.

Principala modificare se referă la data limită a prezentării listei celor minim 500 de semnături obligatorii. ”Cu siguranță se va prelungi cu două săptămâni”, ne-a precizat aceeași sursă. Joi ar fi trebuit depuse listele cu semnături. Cu două zile înainte de această dată, parlamentarii prelungesc termenul.

”Inclusiv adresa de e-mail unde se pot trimite semnăturile este gata. Va urma un comunicat care va clarifica toate problemele legate de organizarea Congresului”, ni s-a transmis de la secretariatul Comisiei pentru românii de pretutindeni.

Comunicat de presa:

Organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni, modificare a Metodologiei.

Săptămâna anterioară a fost demarată procedura de strângere a semnăturilor pentru delegații care vor participa la Congresul Românilor de Pretutindeni în 24-25 iunie la Parlamentul României, motiv pentru care, tot săptămâna anterioară a fost solicitată convocarea ședinței comune a comisiilor parlamentare pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților, în încercarea armonizării Metodologiei pentru punerea în aplicarea a Legii 299/2007 în privința bunei desfășurări a evenimentului diasporei.

Aduc la cunoștința românilor din diaspora, că este pentru prima dată după opt ani de existență a legii 299/2007 când prevederile acesteia se respectă și aplică. Pentru asigurarea unei bune materializări a etapelor premergătoare organizării Congresului Românilor de Pretutindeni, de această dată este necesară modificarea acestei Metodologii în privința prelungirii termenului de strângere a acestor semnături pana la data de 26 mai.

De aceea, prezența deputaților și senatorilor comisiilor parlamentare pentru românii din diaspora este astăzi mai mult decât necesară, iar dacă și colegii noștri parlamentari consideră ca important acest demers care ar simplifica această procedura în cazul românilor din diaspora în sensul unei bune desfășurări a evenimentului, atunci românii din diaspora vor avea o șansă în plus pentru ca acest eveniment să poată avea o buna vizibilitate și importanță atât în rândul comunităților de români de pretutindeni.

Aurelian Mihai, deputat PNL Diaspora, Secretariatul Tehnic pentru organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni.


Corespondența electronică și numărul semnăturilor – Congresul Românilor de Pretutindeni.

În urma adresei noastre nr. 4c-18/218 din data de 05.05.2016, prin care solicitam crearea unei adrese de electronice pentru recepţionarea corespondenţei electronice din partea viitorilor delegaţi la Congresul Românilor de Pretutindeni, vă comunicăm că adresa electronică este următoarea: [email protected].

Totodata vom solicita ca in sedinta de astazi, numarul semnaturilor pentru sustinerea unui delegat sa fie reduse la jumatate, 250 de semnaturi precum si validarea documentelor care atesta rezidenta sa fie aceleasi ca si in cazul votului prin corespondenta, nu doar permisul de sedere.

Aurelian Mihai, deputat PNL Diaspora, Secretariatul Tehnic pentru organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni


 


Citește și:

Congresul Diasporei VA AVEA LOC: 500 de semnături, condiție obligatorie

Eugen Tomac, apel neaşteptat către diaspora: „Nu participaţi la mascarada numită Congresul Românilor de Pretutindeni”

Congresul Diasporei, unul dintre puţinii cu şanse de a strânge semnături: ”Mă retrag. Sunt nişte proşti”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ventimiglia, maşină răsturnată, un mort și trei răniți grav, toți români

Corigliano Calabro, se opresc la prostituate: 7 maşini sechestrate