in

Vice-chestorul din Roma, la manifestația „No Green Pass”: „Este ilegitim” VIDEO

Nunzia Alessandra Schilirò are o funcție importantă în Poliția de Stat: este vice-chestorul Romei, adjuncta șefului poliției din Roma, fostă șefă a secției anti-viol echipei mobile și acum membru al Criminalpol. Aceasta nu a împiedicat-o să își spună opinia, pe scena manifestației „No Green Pass” la Roma, în 25 septembrie.

Manifestația a fost organizată de grupuri care se opun vaccinării obligatorii și Green Pass-ului: Ancora Italia, Movimento 3V, No Fear Day, Primum non nocere, Fisi și Fronte del dissenso.

Români din Italia se alătură protestelor împotriva introducerii Green Pass. ”Badantele românce sunt disperate”

Pe scenă a urcat, în mod surprinzător, Nunzia Alessandra Schilirò, chestor adjunct al Romei, care a intervenit în calitate de „cetățean privat” și a vorbit timp de peste 10 minute. Intervenția sa nu era prevăzută în program. Schilirò, citându-l pe Gandhi, a invocat „nesupunerea civilă” ca „datorie sacră când statul devine despotic”.

„Articolele 17 și 21 din Constituție îmi vin în ajutor – a spus Schilirò -: Am vorbit ca cetățean liber, conducerii nu i-ar fi plăcut. Un prieten m-a sfătuit să nu vorbesc. «Răul a câștigat deja. Gândiți-vă la Falcone și Borsellino» mi-a spus.

Dar am răspuns că până la urmă în istorie răul a pierdut întotdeauna, altfel nu am fi aici .

Mi-am exercitat drepturile și serviciul meu este public, nimeni nu mă poate acuza de nimic.

Am jurat pe Constituție și nu mă tem de nimic. Green Pass este ilegitim.

Pentru o sentință de sistemul judiciar va dura timp, dar noi, cetățenii, putem face multe: suntem milioane fără permis, dacă rămânem acasă, cum va merge țara?”.

 Pe Facebook Schirilò a postat videoclipul discursului său: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată să ajung pe scenă și nu am văzut niciodată atât de mulți oameni la o demonstrație din Capitală”.

Cercetată disciplinar

Conducerea ministerului de Interne a inițiat o acțiune disciplinară. Ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, s-a mobilizat.

„În ceea ce privește declarațiile foarte serioase făcute de comisarul adjunct”, a spus ea „urmăresc cazul personal alături de șeful poliției, Lamberto Giannini, astfel încât responsabilitățile de la orice profil relevant din punct de vedere juridic să fie constatate cu rapiditate absolută.”

Purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Ofițerilor de Poliție, Girolamo Lacquaniti, a invitat-o pe Schilirò să demisioneze, „pentru consecvență, având în vedere că avem nevoie de un stat în care ea pare să nu creadă”.

Nunzia Alessandra Schilirò a replicat astfel, pe Facebook:

„Am aflat din presă că sunt deja sub proceduri disciplinare. Sunt foarte senină. Ieri am avut posibilitatea de a-mi exercita drepturile în temeiul Constituției și am făcut-o. Slujba mea este publică.

Am primit patru premii de la societatea civilă pentru realizările mele profesionale.

Am fost în multe emisiuni de televiziune reprezentând administrația. Ieri am fost doar un cetățean liber care îți exercită drepturile.

Dacă administrației nu îi place loialitatea mea față de Constituție și față de poporul italian, îmi pare rău.

Am ales profesia mea, pentru că am crezut că nu este nimic mai nobil decât să asigure siguranța fiecărui cetățean, astfel încât oricine să fie liber să se exprime. Dacă acest lucru îmi este refuzat, profesia nu mai are sens. Voi merge mereu înainte, cu sau fără uniformă, pentru dragostea țării mele”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 17 In medie: 4.4]
badanta italia proteste

Români din Italia se alătură protestelor împotriva introducerii Green Pass. ”Badantele românce sunt disperate”

accident rutier romania

Zilele negre pe şoselele României. Când se produc cele mai grave accidente rutiere