in

VIDEO/ Italian ucis în bătaie, patru români arestaţi la Ventimiglia

La 4 ani după delictul Mailat, In Italia, apare din nou umbra “asasinului român” şi se dezlănţuie furia multor italieni împotriva conaţionalilor noştri.

Sâmbătă seara, pe 9 aprilie, câţiva tineri români au bătut un italian de 53 de ani, provocându-i moartea. Agresiunea a avut loc la Torri, orăşel lângă Ventimiglia (regiunea Liguria, nord vestul Peninsulei) şi a pornit de la o ceartă banală între două grupuri de tineri, italieni pe de o parte, români pe de altă parte.

Cearta a izbucnit în jurul orei 12 noaptea într-un bar din centrul oraşului şi a degenerat rapid într-o bătaie. Câţiva martori, citaţi de presa locală,  au spus că românii ar fi vrut să mângăie câinele unuia dintre italieni, care s-a opus. Deşi conflictul s-a aplanat aparent, românii l-au urmărit până acasă pe unul din italieni, Claudio Allavena, un tânăr de 20 de ani,  şi au început să-l lovească. Tatăl tânărului, Walter Allavena (foto), un instalator de 53 de ani, aflat în casă, a auzit urletele fiului şi a coborât să-l apere.

Martorii au declarat poliţiştilor că românii, toţi sub influenţa alcoolului, s-au năpustit asupra bărbatului mai în vârstă şi l-au lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele. La sosirea ambulanţei, victima zăcea pe trotuar, cu o rană la cap. Allavena a decedat după câteva minute, din cauza hemoragii cerebrale.

Poliţiştii i-au arestat pe presupuşii criminali, patru români cu vârsta cuprinsă între 19 şi 37 de ani, acuzaţi de omor din imprudenţă: M. Marius Ciprian- 32 ani, M. Andrei Bogdan- 22 de ani, Mihai , 25 anni, e M. Aurelian Sebastian, 36 anni. Alte 15 persoane, printre care şi tinerii italieni implicaţi, au fost supuşi unor interogatorii, pentru a stabili exact cum a avut loc agresiunea. Autopsia va clarifica, ulterior,  dacă Walter Allavena a murit înurma loviturilor primite sau în urma rănii provocate în cădere, la impactul cu asfaltul.

Reacţiile politice la incidentul de la Ventimiglia nu au întârziat să apară. A odua zi după agresiune, duminică, 10 aprilie, a avut loc o manifestaţie de protest organizată de mişcarea de extremă dreaptă “Forza Nuova”.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Barilul explodează pe pieţele externe. Preţul benzinei a depăşit 6 lei pe litru

IOAN PAUL AL II-LEA şi ROMÂNIA, expoziţie la Roma