in

Video/ Protestul disperat al unui muncitor român

Ieri, 4 aprilie, în localitatea Oggiona Santo Stefano (Varese), un muncitor român în construcţii s-a suit pe o macara în semn de protest pentru neplata ultimelor salarii: circa 3000 de euro, informează agenţia Agi. Românul s-a urcat pe macara dis de dimineaţă şi a desfăşurat un banner pe care a scris “Sciopero della fame” (greva foamei).

La faţa locului au intervenit pompierii, poliţişti italieli şi un echipaj de ambulanţă. Colegii de muncă ai românului au luat distanţă faţă de protest, susţinând că patronii le-ar fi plătit, lunar, un avans de la salarii. Ei au spus că gestul muncitorului este “exagerat şi nejustificat”. Muncitorii au mai declarat jurnaliştilor că românul avea o situaţie economică dificilă şi că l-au ajutat deseori, împrumutându-i bani.

În cursul zilei, românul a decis să coboare de pe macara şi a povestit că are un copil cu handicap, căruia îi trebuie un medicament special, pe care nu i-l poate procura din cauza neplatei salariului.

Reprezentanţii a două sindicate din construcţii, Filca (Cisl) şi Feneal (Uil) au susţinut în schimb că firma de construcţii pentru care românul lucra de circa zece ani de zile nu a plătit alocaţiile familiale din 2009 şi că protestatarul ar avea dreptul la restituirea retroactivă a sumelor.

Vezi AICI VIDEO cu protestul romanului

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boc plafonează salariile profesorilor prin angajarea răspunderii în Parlament

Alegeri 2011/ „Doro” Ungurean, campanie de 10.000 de euro la Torino