in

VIDEO/ Românii, batjocoriţi la un show umoristic de pe La7

Românii sunt din nou ţinta ironiei unor actori de comedie din Peninsulă. Pe 21 ianuarie, în emisiunea “The Show must go off”, realizată de prezentatoarea Serena Dandini pe canalul La 7, o actriţă italiană s-a lansat într-un sketch vulgar, interpretând o româncă ignorantă imigrată în Italia, dar cu studii superioare, care se simte rănită pentru că ar fi luată în râs, pe motiv că este româncă.

Iată cum începe sceneta: prezentatorul emisiunii se împiedică şi o calcă din greşeală pe picior pe una din femeile aflate în public. Femeia este îmbrăcată cu o pereche de pantaloni mulaţi pe corp, o bluză neagră decoltată, are o geantă cu strassuri, ochelari albi pe cap şi nişte cercei rotunzi, mari.

M-ai călcat pe picior pentru că sunt româncă?”- îl întreabă femeia, după ce aruncă printre dinţi cîteva înjurături în dialectul roman.

Prezentatorul se scuză, spunând că nu avea de unde să ştie că e româncă. “Acum, că ai aflat că sunt româncă, ce-ţi zici, că oi fi şi curvă, nu?

Apoi continuă: “Lasă, că vă ştiu eu cum sunteţi, încercaţi mereu să vă daţi la noi, eh? Dar tu ce crezi, că eu am venit la Italia ca să mă mărit cu un moş ca tine? Aoo”- continuă “românca”, gesticulând, pe acelaşi ton care se aude de obicei în suburbia Romei.

“Mie îmi plac tinerii, nu moşnegii, dacă sunt româncă, nu înseamnă că sunt şi proastă”.

În acel moment intervine şi cea care conduce programul, actriţa Serena Dandini, care îşi cere scuze de la “doamnă” şi se aşează lângă ea. Începe o conversaţie între cele două femei, “românca” se simte dintr-o dată în largul ei şi o îmbrăţişează teatral pe prezentatoare.

Apoi se prezintă, cu acelaţi accent tipic roman: “Eu sunt Catinca şi am terminat două facultăţi: Istoria Artei şi Litere. Ce te miri aşa… dacă aş fi italiancă nu te-ai mira, nu?”

Prezentatorul o compătimeşte, pentru că a avut de înfruntat un drum greu, “cu barca”, pentru a ajunge în Italia, dar “Catinca” îl apostrofează: “Băi, frumosule, vezi că nu eşti doar rasist, eşti şi ignorant? Eu, ca să ştii, am venit cu avionu’, la clasa I. Ce, dacă sunt româncă, înseamnă că tre' să călătoresc cu camionu’?”
 

După ce repetă că a terminat două facultăţi în România, “Catinca” povesteşte cum a ajuns în Italia: “Am vrut să fac un salt de calitate, în schimb am făcut un salt în necunoscut! Ce fac cu două diplome în România? În Italia, am cunoscut un bărbat, Marino, care mi-a spus: aici, cu două diplome, poţi să devii curvă. Până la urmă am devenit iubita lui Marino şi el mi-a spus: “o să te fac doamnă!”. Şi aşa m-a pus la vândut pantofi”- iar aici “românca” îşi flutură demonstrativ un pantof alb în faţa prezentatoarei.

Apoi, începe să se plângă de viaţa “cinstită” pe care o duce: “toată ziua vând pantofi, mă scol dimineaţa la cinci, apoi plecăm prin toate cartierele Romei, iar duminică mergem la târgul din Porta Portese. Iar duminica, atunci când “Magica Roma” joacă în deplasare, rămân toată ziua singură acasă”.

Deci, nu era mai bine dacă eram curvă?” se întreabă exasperată femeia, în final, iar cei doi prezentatori îi răspund în cor: “Daa!”

Spectacolul “The Show must go off” este difuzat în prime time sâmbăta, iar în seara de sâmbătă, 21 ianuarie, când a fost difuzat sketchul cu “Catinca”, a fost urmărit de 1,3 milioane de telespectatori.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Mădălina Ghenea pentru Vogue Italia: “Port mereu cu mine o iconiţă ortodoxă”

UK/ Cum a câştigat Firuţa Vasile ajutor social de la stat: £25.000 pe an plus chiria