Menu
in

Videoreportaj GR: Copii arsi de vii, se aprinde polemica politica

Partea 1 ROMA 7 februarie 2011, ora 15,30, Institutul de Medicină Legală, piaţa Verano. Zeci de ziarişti aşteaptă sosirea preşedintelui Giorgio Napolitano, care a anunţat că se va ȋntâlni cu părinţii celor patru copii arşi de vii duminică, ȋntr-o baracă neautorizată de la periferia capitalei. Moartea celor patru copiii români este pe prima pagină a principalelor cotidiane şi a fost prima ştire la telejurnalele de prânz, alături de scandalul “Rubygate”, ȋn care este implicat premierul Silvio Berlusconi. Cu câteva minute ȋnainte, primarul Alemanno a sosit la morgă, urmat, la scurt timp, de părinţii părinţii copiilor, aduşi ȋntr-un microbuz negru şi ţinuţi departe de jurnalişti şi telecamere.

VIDEO Jurnalisti in fata Institutului de Medicina Legala cu primarul Gianni Alemanno (Verano)

 

“Moartea ţigănusilor”

“Cine e de vină de moartea copiilor romi?” Primarul, părinţii victimelor, asociaţiile cetăţenilor de la periferia Romei? Polemicile continuă chiar şi printre jurnaliştii adunaţi ȋn faţa Institutului de Medicină Legală. “Alemanno a câştigat alegerile pe chestiunea romilor, dar e evident că nu a rezolvat-o, mulţi au uitat de epidosul cu Giovanna Reggiani, ucisă tot lângă o tabără de nomazi”- spune o colegă jurnalistă. “De vină sunt şi părinţii”, adaugă un operator. “O zi plină de evenimente- mai intâi scandalul de la Arcore cu Berlusconi, apoi incendiul. Oricum, Napolitano a vrut să dea un semnal important, de aceea a venit”- comentează altul. “Ce se ȋntâmplă, de ce atâta lume? ȋl ȋntreabă un bătrân, pe un operator tv – “moartea ţigănusilor”- ȋi răspunde operatorul.

Doliu la Roma

La 15, 45, preşedintele Napolitano soseşte la Verano, ȋntr-o maşină neagră, dar nu cea oficială, folosită pentru ocazii festive. Se ȋntâlneşte cu părinţii copiilor ȋn incinta Institutului, departe de telecamere.După douăzeci de minute, şeful statului italian iese de la Institut. Nu se opreşte să vorbească cu presa. “O ȋntâlnire afectuoasă, dureroasă. O asemenea tragedie nu trebuie să se mai ȋntâmple ȋntr-o ţară civilizată” a anunţat mai târziu preşedintele.

 

La câteva minute după Giorgio Napolitano, primarul Gianni Alemanno se ȋndreaptă către jurnalişti, cu un teanc de foi ȋn mână, pe care le consultă grăbit: “ Primăria a decretat doliu la Roma, miercuri. Si vom acoperi toate cheltuielile de ȋnmormântare.”

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version