in

Von der Leyen a prezentat scuze Italiei pentru întârzierea ajutoarelor. Laude pentru medicii români sosiți în Peninsulă

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a prezentat scuze Italiei pentru ajutorul oferit târziu de Europa în criză sanitară provocată de COVID-19 şi a evidenţiat activitatea medicilor români şi polonezi care salvează vieţi în Peninsulă, scrie ziare.com.

În discursul prezentat joi, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, ea a declarat:

„Prea mulţi dintre noi nu au fost prezenţi atunci când, la început, Italia a avut nevoie de o mână de ajutor. Şi da, în acest sens, Europa în ansamblul său prezintă cele mai sincere scuze. Dar scuzele au valoare numai dacă antrenează o reală schimbare a comportamentului”.

Ea a afirmat că acum Europa a devenit „centrul viu al solidarităţii mondiale”.

„Adevărata Europa s-a trezit. Europa în care paramedici din Polonia şi medici din România salvează vieţi în Italia. Europa în care ventilatoarele din Germania sunt vitale în Spania. Europa în care bolnavi din Franţa sunt trataţi în spitale din Cehia şi în care pacienţi din Bergamo sunt transportaţi cu avionul în clinici din Bonn”, a precizat preşedintele CE.

Preşedintă CE a mulţumit eroilor noştri: medicilor, asistenţilor medicali şi îngrijitorilor. „Ei sunt cei care ne salvează viaţa şi onoarea. Pe ei trebuie să îi protejăm astfel încât să ne protejeze, la rândul lor, pe noi toţi”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, cresc infectații, decesele se mențin peste 500. „90% din italieni încă nu au avut contact cu virusul, deci se pot infecta”

Lombardia vrea să-și redeschidă activitățile economice, programul se va baza pe ”CEI PATRU D”