Menu
in

Ovidiu Burdușa, singurul consilier județean ales din diaspora: ”Mergem la vot pentru că vrem să revenim în țară”

Duminică, 26 mai, românii din Italia și din Diaspora, considerată pe bună dreptate zonă liberă de PSD, se vor prezenta la urnele de vot. Vor fi așteptați în 76 de sectii de votare. Vom da un vot pentru Europa și două pentru justiție. Noi, românii din Diaspora, mergem la vot pentru că vrem să revenim în țară. Într-o țară normală, ca afară.

Pentru că suntem cetăţeni ai Comunității Europene, românii pot merge la vot atunci când sunt alegeri administrative în Peninsulă. Pentru aceasta trebuie mai întâi să obții de la autoritățile competente un carnet de alegător.

Avem dreptul chiar și la ocuparea unui fotoliu de consilier, lucru foarte greu de obținut din păcate. Pe 26 mai, în Italia, vor fi alegeri locale în aproape 4000 de localități. Pentru că suntem cea mai numeroasă comunitate din Peninsulă, aici trăiesc oficial 1,2 milioane de cetățeni romani, neoficial numărul este mult mai mare, nu puteau lipsi de la aceste alegeri candidații români.

Conform unui comunicat AEP, 113 cetățeni români au solicitat certificatul necesar pentru a candida în Italia. Aș vrea să-i felicit pe cei care au decis să facă acest pas și să între în politică.

Sunt convins că pentru mulți nu a fost o decizie ușoară. Au cântărit mult până au decis. Știu acest lucru, pentru că am trecut prin aceeași situație. Aproape 3 ani de discuții cu familia, prietenii și colegii de partid. Indiferent de câte voturi ar obține, pentru mine acești oameni sunt niște campioni. Succes!

Haideti la vot pe 26 Mai! Fiecare vot contează! #Alegerieuroparlamentare #PNL #Româniaînprimulrând

Ovidiu Burdușa
Consilier Județean PNL CJ Vrancea
(singurul român din diaspora ales într-o asemenea funcție)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version