in

Protest la Londra: Ambasada „triază” reprezentanții comunității românești la întâlnirea cu ministrul Aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 24 martie 2015, o întâlnire cu membri ai comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Londra. După această întâlnire, Tommy Tomescu, liderul Partidului Europenilor – UK, ne-a trimis la redacție o scrisoare de protest, în care reproșează faptul că  ministrul Aurescu s-a întâlnit cu ”un grup selecționat de ambasadă”, deși întâlnirea ar fi trebuit să fie accesibilă tuturor celor care ar fi dorit să participe.


Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 24 martie 2015, o întâlnire cu membri ai comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Londra. Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a transmis deschiderea MAE pentru a eficientiza relația partenerială cu comunităţile româneşti din străinătate şi cu statele în care acestea locuiesc, în scopul facilitării integrării şi asigurării unui tratament corespunzător statutului de cetăţeni europeni pentru românii rezidenţi în statele membre ale Uniunii Europene, se  scrie într-un comunicat MAE.

În mesajul său, şeful diplomației române a menţionat contribuţia reală și semnificativă pe care o are comunitatea românească din Marea Britanie în cadrul societății și economiei din această țară, adăugând că românii beneficiază de o reprezentativitate socio-profesională care poate contribui la consolidarea profilului şi prestigiului României și al românilor în Regatul Unit. Bogdan Aurescu a transmis aprecierile sale pentru reprezentanții comunității românești care, prin conduita și rezultatele activității lor, pot fi considerați un model de integrare în cadrul societății britanice.

În acest context, ministrul român de externe a evidențiat dialogul constant cu autoritățile britanice, inclusiv cu prilejul întâlnirii avute cu omologul său Philip Hammond, privind necesitatea ca autorităţile române şi cele din Regatul Unit să conlucreze pentru a identifica mijloacele adecvate pentru a corecta stereotipurile negative la adresa românilor, reflectate în mass-media din Marea Britanie.

Şeful diplomaţiei române a transmis membrilor comunităţii româneşti îndemnul de a menţine un dialog constant cu autorităţile române competente, în vederea identificării soluţiilor adecvate în cazul conflictelor sau litigiilor de muncă în care sunt implicaţi cetăţeni români rezidenţi în Marea Britanie.

De asemenea, Bogdan Aurescu a punctat necesitatea dezvoltării coeziunii mediului asociativ românesc, astfel încât acesta să reprezinte un partener semnificativ şi eficient în dialogul cu autorităţile locale şi centrale din Marea Britanie şi România, precum și cu societatea civilă (ONG-urile profesionale, sociale, culturale, comunitatea academică, mass-media) din ambele țări. „România nu se poate împărți în mod real între România de acasă și România de aici. România – și imaginea ei – este una singură, indivizibilă, deci și responsabilitatea noastră – a celor de acasă și a celor de aici – este indivizibilă. Vă propun să lucrăm împreună pentru proiectul imaginii reale a României.”, a spus Bogdan Aurescu.

comunicat MAEMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a efectuat in data de 24 martie 2015, o vizită la Londra, unde a participat la Conferinţa Royal United Services Institute, avand si o întrevedere cu omologul sau britanic, Philip Hammond si cu un grup selectationat de ambasada pentru a ‘’reprezenta romanii din Marea Britanie’’. Regret si consider condamnabil faptul ca ministrul Aurescu, nu a discutat cu omologul sau si despre discriminarea romanilor din cadrul sistemului House Benefits si Child Benefits.

In acelasi mod, am fost dezamagiti si de preşedintele Iohannis care, in cursul intrevederii avute cu Philip Hammond in luna Ianuarie la Bucuresti nu a discutat aceste doua aspecte ale discriminarii romanilor din Marea Britanie.

Atitudinea acestor reprezentanti insarcinati cu apararea intereselor romanilor din UK este in total contrast cu atitudinea Comisiei Europene care a trimis in judecata Marea Britanie la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru testul de rezidenta impus romanilor din Marea Britanie.

Consider ca cetatenii romani care contribuie la sistemul social din Marea Britanie, trebuie sa si poate beneficia de acesta, in aceleasi conditii ca si orice alt cetatean britanic si in conformitate cu legile UE.

Cu ocazia acetei vizite, seful diplomaţiei române nu s-a întâlnit cu toti reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie, ambasada Romana din Marea Britanie neincluzand si reprezentantii cu atitudine.

Asa cum a subliniat si ministrul Bogdan Aurescu, este foarte importanta cooperarea intre autoritatile romane si comunitatea romanilor din Marea Britanie, dar aceasta nu se poate realiza in condiitiile in care reprezentantii ministerului roman al afacerilor externe continua politica de sabotare a celor ce spun adevarul si de rasplatire subiectiva a celor obedienti.

Pentru mai multe informatii:
http://www.europeansparty.org/1/post/2015/03/benefits-for-children-of-eu-citizens2.html
http://www.europeansparty.org/1/post/2015/03/discrimination-against-european-citizens-in-the-housing-benefit-system.html

Cu stima,
Dr Tommy Tomescu
Lider al Partidului Europenilor – UK


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EuroVOLTAJ – Dorinţa de a o lua DE LA CAPĂT. Interviu cu Călin GOIA

Ancona, suprinși în timp ce furau dintr-o fabrică, au încercat să dea cu maşina peste un carabinier