in ,

Scandal în justiție: Marea Britanie, raiul infractorilor români!

O nouă metodă a infractorilor români de a scăpa de pușcărie i-a scandalizat pe jurnaliștii britanici. Atât publicația The Sun cât și The Daily Mail scriu despre infractorii români care au ales să vină în Marea Britanie pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea. O dată ajunși aici, ei primesc automat asistență judiciară pe care o folosesc pentru a bloca extrădarea în țara de origine pe motiv că închisorile românești nu respectă standardele europene privind detenția infractorilor.

Unul dintre aceștia este George Alin Anăstăsescu, unul dintre patronii clubului Colectiv care, spun jurnaliștii britanici, deși este cercetat pentru moartea a 64 de tineri a obţinut permisiunea legală de a pleca din România, chiar și sub control judiciar. Iar acum este de negăsit!

Alte cazuri care i-au scandalizat pe jurnaliști sunt cele ale românilor Ionel-Remus Grecu și Cosmin-Ionuț Bagarea.

Despre Cosmin Bagarea (foto), în vârstă de 39 de ani, jurnaliștii scriu că în luna ianuarie 2012 acesta a fost condamnat la închisoare de o instanță din România pentru că a cultivat canabis. Înainte de a-și executa pedeapsa a reușit să fugă în Marea Britanie, unde a fost arestat anul trecut în luna septembrie. El nu poate fi extrădat după ce s-a plâns la Curtea Europeană de Justiție că în țara natală condițiile de detenție sunt improprii și celule prea mici.

În ceea ce îl privește pe Ionel Grecu, în vârstă de 42 de ani, acesta a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei pedepse cu închisoarea pentru aderarea la o bandă violentă care se ocupa de spargeri.

Jurnaliștii britanici scriu că cei doi fost plasați în penitenciare semi-deschise, care oferă facilități educaționale și culturale, asistență socială și formare profesională în afara închisorii. Mai mult închisorile au spații de fumat, telefoane și deținuții pot beneficia, la cerere, de mai multe vizite din partea membrilor familiei.

 

sursa: stiridiaspora.com

 

 

            

 

                

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Italia se vor mânca insecte: Viermi cu paprika și fluturi prăjiți, Coldiretti protestează

A ucis un român din gelozie, apoi și martorul care a asistat la crimă: italian condamnat pe viață