in

Mama fetiței umilite în Spania e disperată: ”Încearcă să-mi convingă copilul că nu s-a întâmplat nimic”

După dezvăluirile făcute de Inforoes, în care mama unei eleve de naționalitate română acuză un profesor spaniol că a folosit cuvinte jignitoare cu tentă xenofobă la adresa acesteia în timpul unei ore de studiu la un Institut din Valencia, cazul este departe de a se fi încheiat. Mai mult, părinții fetei au declarat, în exclusivitate, pentru Inforoes că au „senzația că se încearcă mușamalizarea cazului”.

Femeia a povestit: „Am întrebat-o încă o dată dacă mai era cineva de față. Vizibil afectată, mi-a spus că era toată clasa de față, deoarece se aflau în timpul orei. De asemenea am întrebat-o dacă le-a comunicat și profesorilor sau vreunui responsabil incidentul”. „Mi-a spus că ora următoare a avut „castellano” (n.red. Limba spaniolă), cu tutora (diriginta) și că i-a adus la cunoștință acesteia incidentul”, a mai declarat mama elevei.

A doua zi dimineață, femeia spune că a mers la școală unde, în lipsa directoarei, a stat de vorbă cu „jefa de estudios” (persoana care înlocuiește directorul în caz de absență sau de boală – n.red.): „Doamna respectivă mi-a spus că știe de caz și că deasemena a luat la cunoștință și directoarea. Mi-a spus să stau liniștită că va vorbi conducerea școlii cu profesorul. Am cerut să vorbesc cu profesorul în cauză, iar doamna mi-a spus că e mai bine să-i spună conducerea pentru a nu-i prinde „mania” (pentru a nu-i purta pică sau ranchiună – n. red). Când i-am spus că vreau să depun o plângere, mi-a spus că e mai bine să le las să vorbească cu acel profesor și eventual după aceea să depun plângere. Mi-a mai spus să aștept să văd cum se comportă profesorul cu fiica mea.”

În ziua următoare, femeia a fost sunată și chemată la școală, împreună cu fiica sa. Potrivit acesteia, la ședință au participat directoarea, „jefa de estudios”, diriginta și profesorul în cauză. „Toți patru au susținut că a fost o neînțelegere și că fiica mea a înțeles greșit. Au început să-și ceră scuze, în timp ce negau că ar ști despre acest incident și, de asemenea, au ținut să-mi precizeze că nu s-a întâmplat nimic”, a declarat femeia.

Totodată, spune ea, conducerea școlii, împreună cu profesorul, se străduiau să o facă să creadă că fiica sa fabulează: „Abia dacă am reușit să scot câteva cuvinte, pentru că încercau să mă convingă că fiica mea mi-a povestit ceea ce nu s-a petrecut în realitate. Tot timpul am avut senzația că vor să mușamalizeze incidentul. Directoarea mi-a spus că trebuie să semnez o hârtie, prin care eu declar că sunt mulțumită de felul în care a fost soluționată această problemă. Nu știu despre ce hârtie era vorba, dacă era vreun formular sau trebuia să dau o declarație, nu am văzut nimic. I-am spus directoarei că vreau să mă consult cu soțul meu înainte de a semna. Pe parcursul întrevederii cu cei patru, a fost chemată și fetița. Din discuția purtată de cei patru cu ea am avut senzația că încercau să-mi convingă copilul că nu s-a întâmplat nimic.”

„Copilul se uita fix la mine, speriat, și am înțeles că trebuie să o scot de acolo pentru că încercau să o intimideze”, a afirmat mama elevei.

Citiți continuarea pe Inforoes …mai multe declarații ale profesorilor și părinților

Violeta Niculescu, Mircea Maer


Citește și:

Spania, româncă umilită la școală de un profesor: ”Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele”

Cazul elevei umilite de profesor în Spania. Intervin misiunile diplomatice românești: ”Vă oferim tot sprijinul necesar”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian Dragnea, al doilea candidat independent din Germania: ”Candidez mai mult ca să experimentez și să-i inspir pe alții”

Zăcea moartă în casă de șase luni. Copiii credeau că este plecată la muncă în Italia