in ,

Român arestat după ce S-A BĂTUT PENTRU INDEPENDENȚA CATALONIEI. Riscă o pedeapsă de la unu la patru ani de închisoare cu executare.

Un român a fost arestat marți, 17 octombrie, de autoritățile spaniole. Polițiștii susțin că tânărul a participat la violențele de stradă din data de 9 octombrie din Valencia, în urma imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Atunci sute de naţionalişti şi manifestanţi pro-Catalonia s-au luat la bătaie în ziua în care liderul catalan Carles Puigdemont urma să se adreseze Parlamentului într-o şedinţă în care a fost ulterior formulată o declaraţie de independenţă a regiunii.

Potrivit polițiștilor spanioli, incidentele dintre grupurile susținătorilor de extremă dreapta și participanții la demonstrația naționalistă de stânga au izbucnit la începutul marșului.

La rândul lor, jurnaliștii susțin că alături de român au mai fost reținuți alți 7  spanioli care ar fi participat la luptele de stradă. Împotriva lor, procurorii au formulat acuzații de instigare la ură rasială, tulburarea ordinii publice și împiedicarea unui marș autorizat cu ocazia zilei Comunității Valenciene, eveniment sărbătorit anual de locuitorii provinciei.

Dacă românul va fi găsit vinovat, acesta riscă potrivit legislației spaniole o pedeapsă de la unu la patru ani de închisoare cu executare.

De la izbucnirea violențelor, au fost reținute 12 persoane de către poliția spaniolă. Identitatea acestora nu a fost făcută publică deocamdată.

sursa: StiriDiaspora.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, româncă moartă în casă. Primarul: ”Suntem devastați de cele întâmplate, era o frumoasă femeie blondă”

Ragusa, avea droguri de 3 milioane de euro într-o rulotă veche, român prins cu 300 de kilograme de marijuana