in

„Români, mi-e scârbă de voi, scârboșilor”, inscripții rasiste împotriva românilor din Spania

Mai multe inscripții rasiste îndreptate împotriva românilor au apărut, în luna august, pe un monument din Piața Obeliscului, situată în Parcul Ribalta din centrul orașului Castellon. Cineva, probabil un membru al unei grupări naționaliste, a scris cuvinte grele la adresa românilor.

Pe unul dintre monumente se putea citi: „Români, mi-e scârbă de voi”, „Scârboșilor”, ”Trebuie să vă omorâm, plecați în țara voastră”, „Români nenorociți, ipocriți”.

Trecătorii au reclamat autorităților apariția mesajelor, cerându-le să ia măsuri împotriva acestor acțiuni și să găsească o soluție ca pe viitor să nu se mai repete.

De altfel, Consulatul României de la Castellón de la Plana a început demersurile pentru identificarea vinovaților și a cerut autorităților ca mesajele să fie șterse.

Cu privire la aceste atacuri, autoritățile din orașul Castellon de la Plana au organizat, sâmbătă, 10 septembrie, o acțiune prin care au condamnat dur atacurile xenofobe la adresa comunității de români din localitate și a populației de imigranți în general.

La acțiunea organizată de un departament al Primariei din Castellón, A.M.I.C.S. au fost prezenți reprezentanți ai asociațiilor românești și de alte naționalități, ai Consulatului României de la Castellón. Am dori să mulțumim tuturor participanților la această activitate și pe viitor am dori ca toți reprezentanții societății civile românești din Castellón să fie prezenți la acțiunile care au loc pentru a sprijini, apara și promova valorile, cultura și identitatea românească în această provincie”, a declarat Manuel Păduraru, președintele Institutului Hispano-Rumano (Casa de Rumania) și membru al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

În Castellón de la Plana locuiesc aproximativ 17.000 de român, care reprezintă 10% din populația orașului, scrie inforoes.com.

CITEȘTE ȘI:

Grav accident feroviar în Spania: 4 morți și zeci de răniți grav – VIDEO

Peste 100 de ani, plajele din Italia şi Spania vor fi pustii. Vezi care este motivul!

EXCLUSIV / PNL Diaspora nu mai există: Principalele organizaţii din Spania şi Italia şi-au declarat INDEPENDENŢA faţă de Bucureşti

Gabriel Ilie, un campion refuzat de România, dar adoptat de Spania

Generaţia a doua în Spania: ”Să ne bucurăm că ne-am născut români”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Foggia, român de 28 de ani, dispăruse fără urmă, găsit înecat la pescuit

Sindicaliștii denunță: ”Mulți români care pleacă în Italia, să muncească în agricultură, ajung sclavi”