Menu
in

S-a înfiinţat organizaţia de femei la PSD Madrid: „Am reuşit să punem bazele unei mişcări feministe”

Miercuri 12 martie 2014 la ora 18,30 a avut loc şedinţa de constituire a organizaţiei de femei social-democrate din PSD Madrid in sediul PSOE din strada Hernan Cortes – Gruparea Centru, anunţă un comunicat al PSD Spania.

În organizarea şi îndrumarea preşedintelui PSD Madrid Ion Brînduşescu, evenimentul a avut ca invitaţi pe preşedintele PSD Spania Marius Vili Sârbu, pe deputatul PSOE Antonio Carmona, socialistul britanic Tom Morgan, consilierul pe teme de imigratie din Primaria Madrid Noelia Espinosa si coordonatorul regional al imigranţilor din PSOE Alejandro Capuano.

Ion Brînduşescu, Preşedintele PSD Madrid, şi-a exprimat satisfacţia pentru înfiinţarea OFSD Madrid, menţinând ca:

„Eu personal mi-am dorit ca organizaţia noastră să fie una completă. Astfel după ce în luna decembrie am înfiinţat TSD Madrid, am reuşit astăzi să punem bazele unei mişcari feministe bazate pe principiul egalităţii şi nediscriminării. Sunt bucuros că acum colegele mele din Madrid activează politic alături de femeile social-democrate din Europa şi România”.

Din conducerea OFSD Madrid fac parte, în virtutea votului liber exprimat:

Mihaela Buică – Preşedinte OFSD Madrid

Andra Buşilă – Preşedinte Executiv cu atibuţii în domeniul justiţiei

Alina Bădoi – Secretar Executiv

Ana Marioara Sabău – vicepreşedinte

Alina Hriţ – vicepreşedinte

Monica Mărioara Călinescu – vicepreşedinte

Minodora Floroiu – vicepreşedinte

Daniela Ştefan – membru al Biroului executiv politic

Daniela Savu – membru al Biroului executiv politic

Noul preşedinte OFSD Madrid Mihaela Buică, in discursul său de investire a făcut referire la politicile de dreapta din Europa care afectează situaţia femeilor, menţionând că „egalitatea şi programele de protecţie a femeilor în Europa trebuie să continue în liniile date de către socialişti. Observăm o deteriorare şi chiar o frână în recunoaşterea principiilor de egalitate între bărbaţi şi femei, iar Spania este exemplu cel mai bun. În ultima perioada s-a observat înrăutăţirea situaţiei femeilor, iar programul socialist care conducea la o evidentă îmbunătăţire şi recunoaştere a drepturilor femeilor care lucrează în domeniul asistenţei domestice trebuie să continue”.

Preşedintele PSD Spania Marius Sârbu (foto) a făcut referire atât la activitatea organizaţiei social-democrate statale cât şi la fosta alianţă USL:

„Suntem într-un proces de construcţie care nu se va opri aici. Am reuşit să mărim numărul persoanelor din organizaţiile noastre pentru că suntem serioşi şi decenţi şi în niciun caz nu am pierdut 100 de membri pentru că ei nici nu au existat.

Aş fi fost impresionat ca PNL prin prestanţa proprie să convingă 100 de persoane să se schimbe de la stânga la dreapta.

Noi am făcut loc întotdeauna persoanelor care doresc să lucreze în şi pentru comunitatea românească şi imaginea PSD Spania o consider destul de bună la momentul actual. Rezultatele se pot vedea în orice comunitate autonomă a Spaniei activăm.”

Evenimentele organizatorice propuse de către PSD Spania continuă cu deschiderea unei noi organizaţii în nordul peninsulei – PSD Bilbao în 15 martie 2014. La eveniment şi-au anunţat participarea delegaţi din toate organizaţiile PSD Spania, dar şi din rândul noii OFSD Madrid.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version