Menu
in

Ziua Națională a României sărbătorită la Parents del Valles, în Catalunya

La spectacolul „La mulţi ani România”, organizat de Asociaţia pentru difuzarea culturii româneşti din Parets del Valles, comunitatea românilor din zona Catalunya, s-au întâlnit pentru a sărbători 95 ani, de la înfăptuirea Marii Uniri, circa 300 persoane. Ziua Naţională a României este un eveniment plin de emoţii, şi de nostalgie, pentru compatrioţii noştri care trăiesc în diaspora.

Evenimentul a avut loc pe data de 1 Decembrie, la orele 18.00, în Sala „Cooperativa” din localitate, unde alături de invitata noastră, doamna Ionela Prodan, au mai fost invitaţi din partea Consultatului Român din Barcelona, Consul General, doamna Geanina Boicu, domnul consul Miron Mitrea şi din partea Primăriei din Parets (Barcelona), consiliera de cultură, doamna Africa Martinez.

Au mai fost invitaţi preotul Aurel Bunda, de la Parohia ortodoxă „Sfântul Gheorghe” din Barcelona şi Preot Adrian Apostol de la Parohia „Ştefan cel Mare” din Arbucies.

Tonul de deschidere al serii româneşti a fost dat de intonarea imnului nostru: ”Deşteaptă-te romane.” Invitaţii Geanina Boicu, Consul General al României la Barcelona, Ionela Prodan şi consiliera Africa Martinez Belles au adresat un mesaj romanilor şi au vorbit despre semnificaţia Unirii.

În continuare, preşedinta Asociaţiei din Parets del Valles, Stela Vidraşcu a dat citire mesajul Ambasadorului României în Spania, Excelenţa sa domnul Ion Vilcu adresat românilor, cu ocazia Zilei Naţionale.

Spectacolul a fost prezentat de tânărul actor Emanuel Munteanu. Startul a fost dat cu poezie scrisă şi recitată de Elena Buldum, apoi un moment muzical la vioară, susţinut de George Vlasceanu, urmat de îndrăgită şi iubita noastră, cu vocea inconfundabilă, doamna Ionela Prodan, care ne-a încântat sufletele cu cântecele sale.

Comunicat,

Stela Vidraşcu

Preşedinta Asociaţiei pentru difuzarea culturii româneşti, din Parets del Valles (Barcelona).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version