in

Român de 52 de ani, și-a pierdut viața în accident de muncă la Borgoricco. Era mândru de fiul din Anglia

Accident de muncă la Borgoricco, în provincia Padova, joi 6 octombrie dimineața, la 8.15, la o firmă specializată în anodizarea profilelor din aluminiu. Un muncitor român a fost lovit de un cărucior transportator.

Relu Amorțilă, de 52 de ani, a murit după două ore la spitalul din Camposampiero. Angajatul lucra în secția de oxidare la o înălțime de trei metri când, din cauze în curs de verificare, a fost zdrobit de parapetul pasarelei pe care se afla de un cărucior transportator în mișcare, căzând la pământ. A primit imediat îngrijiri și a fost transportat la spitalul din Camposampiero unde a decedat după circa două ore, la 10.30.

La fața locului au intervenit carabinierii și experții de la Spisal, pentru a face lumină privind dinamica accidentului. Au fost audiați colegii și patronii întreprinderii. Obiectivul este să se înțeleagă în care fază a muncii nu s-au respectat regulile și normele privind siguranța la locurile de muncă.

Christian Ferrari, secretar general al Cgil, și Elena Di Gregorio, secretar general al Cgil Veneto, au declarat: ”În provincia Padova în 2015, 21 de muncitori și-au pierdut viața lucrând. Din ianuarie până astăzi suntem deja la cota 27. Înseamnă din păcate că se atinge cota de anul precedent cu speranța ca în aceste ultime luni să nu se întâmple alte tragedii”.

Era mândru de fiul din Anglia

Relu plecase din casa sa din Arcella, de pe via Niccolò Pizzolo 2/a, dimineața devreme. Trăia aici de 10 ani singur, fiind divorțat de soție, însă foarte legat de fiul care trăiește în Anglia: tânărul era mândria sa, ca să-i faci pe placul inimii era de-ajuns să-l întrebi de băiatul său. Aici era stimat și îndrăgit, vecinii îl descriu drept o persoană timidă și rezervată, dar mereu dispusă să dea o mână de ajutor dacă era nevoie de vreo mică lucrare.

El, fiind un bun mecanic, știa să repare biciclete și mașini și se pricepea la multe alte lucrări manuale. Mica vilă în care locuia este a familiei Bertaglia, proprietară a magazinului de fructe situat pe aceeași stradă, aproape în fața casei, lăsată în perfectă ordine înainte de a pleca la muncă.

Andrea Bersaglia povestește: «Îl cunoșteam bine pe Relu, așa cum se poate cunoaște un chiriaș de treabă (casa e a tatălui meu) și un client de treabă. Ne vedeam în fiecare zi și nu puteai să nu-i apreciezi discreția și bunăvoința de a fi util dacă era nevoie». «Venea deseori să cumpere mâncare gata făcută», povestește patronul magazinului de alături, «o persoană de treabă».


Citiți și:

”Să-ți pierzi viața lucrând este un fapt inacceptabil”, român mort la locul de muncă în Trento

Sindicaliștii denunță: ”Mulți români care pleacă în Italia, să muncească în agricultură, ajung sclavi”

Moncalieri, muncitor român mort la muncă, a căzut de la 9 metri. Lasă în urmă soţia şi două fiice

S-a prăbuşit la pământ în timp ce lucra. Muncitor român de 60 de ani, mort pe şantier în Trento

Muncitor român angajat la negru, a murit de cald la muncă: Piemonte, o lege după moartea lui Ioan Puşcaşu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banda ”Gratta e vinci”, furturi de peste 100.000 de euro, 6 români arestați

Acrobații electorale în Diaspora: Atenție să nu vă rupeți ceva!