in

Altamura, vernisajul expoziției pictorului român Tudor Andrei Odangiu: “ Frecvențe Cromatice”

Sâmbătă, 22 decembrie, a avut loc la Altamura, vernisajul expoziției pictorului român Tudor Andrei Odangiu intitulată “ Frecvențe Cromatice”. Evenimentul a fost deschis de ziaristul Bruno Onofrio, de la Gazzetta del Mezzogiorno alături de profesoara Maria Teresa d’Alessandro și Arh. Salvatore Quattromini. În deschidere au mai luat cuvântul primarul localității Altamura, Av. Rosa Melodia și Lucreția Tănase, Consul General al României la Bari.

În discursul său, consulul general si-a exprimat mândria și satisfacția deopotrivă, pentru  alegerea pictorului Tudor Andrei Odangiu, de a organiza o expoziție în Altamura, oraș cu un important trecut istoric, unde oficiul consular de la Bari a găsit adevărați parteneri în persoana primarului și a autorităților locale,  deschiși în cunoașterea culturii și istoriei României, și alături de care au fost organizate în cursul lunii decembrie, acțiuni culturale pentru marcarea Centenarului Sfârșitului Primei Conflagrații Mondiale. Din partea comunității din localitate a participat preotul Florin Cârlig.

Arh. Salvatore Quattromini, în discursul de prezentare a operelor artistului a evidențiat că acestea sunt diferite, așa cum și oamenii diferă între ei, prin aspect și cultură. Totodată a menționat că picturile diferă între ele, prin tehnica utilizată, fiind prezente elemente cromatice din iconografia bizantină, dar și evidente influențe din pictura flamandă și din extremul orient.

Pe durata evenimentului, vizitatorii, au putut asculta muzica maestrului Norontako Bagus Kentus, muzician din Monopoli, care a interpretat la harpă și voce, piese din repertoriul  italian.

Evenimentul s-a bucurat de interesul publicului, care face parte din programul de promovare turistică intitulat “Murgia îmbrățișează Matera”. Din partea Consulatului General al României la Bari au mai participat Mihai Știrbu și Dan Ștefănesa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, sesiune de informare privind proiectele cu finanțare ale ministerului diasporei pe anul 2019

Invazie de șoareci, 700 de persoane evacuate dintr-un cinematograf multiplex din centrul Romei