in

Astăzi se sărbătorește Buna Vestire, cea mai veche sărbătoare a Maicii Domnului

Buna Vestire este prăznuită de creștini pe 25 martie, cu nouă luni înainte de Nașterea Domnului. În această zi, Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbătorile Maicii Domnului. Sărbătoarea a fost introdusă la Roma de papa Leon al II lea (681-683). Chiar dacă la început s-a sărbătorit în alte zile, data de 25 martie s-a generalizat în final, în toată lumea catolică și apoi ortodoxă.

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la pește. Se spune că acela care gusta peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă.

De Buna Vestire este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor.

Buna Vestire este cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Ziua Cucului. În această zi cântă cucul pentru prima dată, vestind primăvara.

În această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: cine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gheorghe Flutur, pozitiv la coronavirus, a fost internat de urgență. «Mă încearcă un sentiment de adâncă tristețe»

Codogno, orașul care a raportat prima infecție din Italia, nu a mai înregistrat niciun nou caz de coronavirus. ”Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”