in

Azi a venit Moş Nicoale!

A venit Moş Nicolae! Peste 800.000 de români care poarta numele de Nicolae, Niculina sau Nicoleta îşi serbează azi, 6 decembrie, onomastica. Toţi copiii, dar nu numai ei, şi-au curăţat ghetuţele şi le-au lăsat la uşa casei, sperând ca Moşul să lase dulciuri şi alte surprize. Potrivit tradiţiei, pentru cei mai obraznici, Moşul pregăteşte nuieluşe

În România, zeci de persoane au înfruntat frigul nopţii trecute ca să se roage, la moaştele sfântului, aflate, de peste 400 de ani, la biserica "Sfântul Gheorghe Nou" din Capitală, transmite TVR. Oamenii cred în puterea tămăduitoare a Sfântului Nicolae şi au venit la moaşte să se roage pentru sănătate trupească şi sufletească.

Legenda lui Moş Nicolae

Povestea Sfântului Nicolae îşi are originea în vremurile de început ale bisericii.

Nicolae este unul dintre cei 318 sfinţi părinţi care au luat parte la primul sinod ecumenic al bisericii, ţinut la Niceea, în anul 325.

Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Isus Hristos nu ar fi fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Îngrijorat de o posibilă ruptură în biserica, Nicolae l-a pălmuit pe eretic. Aşa a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, copiii neascultători să fie loviţi cu o nuieluşă, ca avertisment.

Rămas de tânăr fără părinţi, Nicolae şi-a vândut moştenirea şi a început să-i ajute pe sărmani. Se spune că sfântul Nicolae a salvat trei surori pe care tatăl lor se pregătea să le vândă din cauza sărăciei.

Mâna dreaptă a Sfântului ierarh Nicolae a fost adusă la noi în 1599 de către domnitorul Mihai Viteazu şi soţia sa, Doamna Stanca.

Printre minunile săvârşite de sfânt se numără învierea celor trei copii ucişi de un hangiu şi salvarea unor corabii de la naufragiu.

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, al marinarilor, brutarilor, al fetelor fără zestre şi al victimelor justiţiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Colaborare DIICOT – Antimafia Italia: împotriva “criminalităţii organizate transfrontaliere şi terorismului”

Politicienii i-au umplut buzunarele. Andreea Bănică, plătită cu aproape 70.000 de euro