Menu
in

Expoziția „Românii și Marele Război” la Veneția, cu ocazia Zilei Naționale a României

Expoziția foto-documentară „Românii și Marele Război” se va deschide în data de 1 decembrie, la Scuola Grande di San Marco din Veneția, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, informează Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) într-un comunicat.

Expoziția, care cuprinde reproduceri de documente, fotografii, desene, planuri ale unor campanii militare, stampe de epocă, însoțite de descrieri amănunțite, evocă evenimentele istorice care s-au succedat în Europa Răsăriteană în perioada Marelui Război, subliniind contribuția românilor la operațiunile militare, alături de aliații lor din Antantă, precum și lunga perioadă de neutralitate (1914-1916) premergătoare intrării României în război.

Vernisajul va avea loc în prezența consulului general al României la Trieste, Cosmin Victor Lotreanu, a directorului adjunct al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, prof. Cristian Luca, a directorului general al Azienda Ulss 3 Serenissima, Giuseppe Dal Ben, și a directorului Muzeelor Scuola Grande di San Marco, Mario Po’, a reprezentanților instituțiilor organizatoare din România.

Evenimentul este organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Institutul Cultural Român de la București, Azienda Ulss 3 Serenissima și Scuola Grande di San Marco, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sub patronajul Ambasadei României în Italia, Regiunii Veneto, Zonei Metropolitane Veneția și Primăriei din Veneția.

Expoziția „Românii și Marele Război”, care va fi deschisă până la data de 30 ianuarie 2018, continuă turneul european început în anul 2014, până acum fiind prezentată la Milano, Torino, Roma, Trieste, Cremona, Bruxelles, Aalst, Bruges, Leopoldsburg, Marche-en-Famenne, Chișinău, Padova.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version