in

Fata cu vise alb-negru – Andreea Russo

Andreea Russo este una dintre scriitoarele generației tinere din ziua de azi. Generația aceea care stă mai mereu conectată. Așa este și Andreea. Ea reprezintă scriitoarea modernă, care își scrie cărțile pe telefon sau pe laptop și ține legătura cu cititorii săi pe Facebook. Tânără, studentă, cu ambiții mari și patru cărți publicate. Trilogia Amintiri din viitor și romanul Fata cu vise alb negru.

Cartea de față spune povestea tinerei Andana, o tânără  în vârstă de 21 de ani, doar o puştoaică pe o motocicletă neagră care se ia la întrecere cu vântul.  Ea vrea să devină detectiv precum tatăl sau. Tatăl nu este chiar de acord cu decizia Andanei, și, pentru a-i demonstra că munca de detectiv este una grea și riscantă, îi oferă fetei un plic cu puţinele dovezi despre un caz vechi, dar nerezolvat. Si condiția ca ea să urmeze această carieră este să afle adevărul în cazul Miei.

Mia, o tânără dispărută în urmă cu 24 de ani. O fată cuminte, retrasă, o pianistă strălucită, disparută în intervalul dintre lecția de pian și întâlnirea cu iubitul său.

Andana trăieste între vise alb negru și realitate. Cele două dimensiuni se întrepătrund într-o poveste aparte, una aproape ireală. în vis, ea întâlnește un băiat necunoscut, dar pe care îl simte aproape. Cum se va termina, oare, totul?

„Oare culorile ne definesc, oare noi nu suntem ceva mai profund decât simple culori? Dar umbra pe acest fundal negru, nu are nicio semnificație? Iar dacă mă apropii de tine, fac acest pas și încă unul, nu are semnificație? Distanța dintre noi? Uite, mai fac un pas, câțiva centimetri ne despart, dar dacă te sărut, oare sentimentul nu va avea semnificație?”

Cartea „Fata cu vise alb negru” este o poveste misterioasă, ireală, despre o iubire complicată. Lectura este ușoară, dar nu banală, o poveste ce te ține în suspans, și, în același timp, îți face mintea să lucreze asemenea rotițelor unui ceas pus pe repede. Recomand cu drag!

Lectură plăcută!

Oana Leluțiu, LibroM

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, acord final la programul de guvernare: anti-Bruxelles și anti-austeritate

A clonat plăcuța de înmatriculare a mașinii unui pensionar din Vicenza: italianul a primit zeci de amenzi