in

O girafă în spatiu şi alte şapte lumi ascunse – Cristina Donovici

Trăim într-o lume pe fugă, adesea lipsită de emoții și legături între oameni, accelerată de tehnologie, rutină și viața frenetică de zi cu zi. Fără voia lor, aici se află și copiii, care au mare nevoie de atenție și de culoare.

Tocmai pentru a da celor mici culoarea de care au nevoie, Cristina a scris aceste povești.

Cristina este în primul rând mamă, a început să scrie aceste povești, inițial, pentru fetița ei, apoi a creat un blog care a prins un mare succes într-un timp foarte scurt.

Autoarea a înțeles importanța lecturii în dezvoltarea celor mici, atât dezvolarea lor intelectuală, cât și cea emoțională. Marele avantaj de a le citi copiilor este că le dă acestora puterea de a crea, de a construi lumi și personaje magice, așa cum le văd ei.

Aşadar, dragi părinţi, opriţi-vă pentru o clipă, trageţi aer în piept şi pășiți cu încredere în minunata lume a copiilor, guvernată de prinţi şi prinţese, dar şi de creaturi fantastice pe care cei mici încă pot să le vadă şi să le audă. Este lumea magică a basmelor!

O girafă în spatiu şi alte şapte lumi ascunsecuprinde 8 povestioare moderne, cu o morală importanta pentru cei mici, dar și ilustrații de excepție.

În „Crabul fericit” cei mici vor înțelege, impreună cu crabul Rudy, importanța prieteniei, care este mai presus de orice bun material. Ruby, la un moment dat, a crezut că va fi mai fericit dacă iși va construi casa visurilor, făcută din scoici, chiar dacă asta insemna să își îndepărteze toți prietenii. Într-un final casa este gata, dar Rudy nu este fericit; îi lipsesc prietenii și petrecerile făcute impreună cu ei în vechea casa de alge.

În „O girafă în spatiu” o girafă ar vrea să… ajungă în spațiu! Leia este o girafă care nu renunță ușor la visurile ei și, dacă își pune ceva în minte, sigur reușeste. Totuși, a ajunge în spațiu este destul de complicat, căci ai nevoie de un astronaut. Dar Leia nu se dă bătută: după câteva zile se întoarce în pădure și le povestește prietenilor că a fost aproape în spațiu. Unde credeți că a fost Leia și îi duce și pe prietenii săi? Într-o bibliotecă! Cu toții se amuză, citind într-o zi despre spațiu, în alta despre castele și prințese, în alta despre dinozauri…

Iar seara, înainte de culcare, animaluțele închideau ochii și își aminteau ce citiseră la bibliotecă. Visele deveneau simple călătorii spre lumi minunate, pline de farmec, iar dimineața se trezeau cu zâmbetul pe buze, amintindu-și ce au visat.

Încercați și voi, dragi copii! Citiți cât mai mult! Cărțile vă pot duce în locuri fermecate, locuri în care girafele și, câteodata, nici oamenii nu pot ajunge!

Carte recomandată pentru copii intre 6 si 10 ani, dar se poate citi ușor și celor mai micuți.

Lectură plăcută!


Oana Leluțiu, LibroM

LibroM  – www.librom.it

Prima librărie digitală românească din Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Surprinși la furat într-un supermarket, patru arestări în Gela: purtau haine lungi și prea groase pentru sezon

”Dacă nu semnezi concedierea, îți omor soția și copilul”. Muncitor român terorizat la Torino, arestate trei persoane