in

Iată cum a orbit Andrea Bocelli. Puțini știu adevărata poveste a nenorocirii celebrului tenor

Vocea reputatului tenor uimește și lasă fără suflare întreaga lume, ori de câte ori este văzut și ascultat. Celebrul Andrea Bocelli, de origine italiană, este unul dintre cele mai importante nume ale muzicii de opera, iar talentul său este de necontestat.

Puțini poate știu însă povestea tragică din spatele artistului fără vedere. Iată cum a orbit Andrea Bocelli și când s-a petrecut accidentul care l-a privat pe artist de capacitatea de a vedea lumea, pe tot parcursul vieții.

Talentul și cariera tenorului sunt impresionante. Până în prezent tenorul italian a vândut peste 90 de milioane de albume, iar vocea sa a fost adesea lăudată de alte nume mari ale muzicii.

„Dacă Dumnezeu ar fi avut o vocea de cântăreț, ar fi sunat precum Andrea Bocelli!” a spus Celine Dion într-un interviu acordat în trecut, relatează Express UK, citat de b1.ro.

În mai 2020, Bocelli s-a confruntat cu o nouă provocare. Artistul a fost testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. La acel moment, Bocelli, soția și cei doi copii ai lor, au fost la spitalul din Pisa pentru a dona plasma pentru cercetarea Covid-19, iar în fața clinicii s-au întâlnit cu reporterii, cărora le-a povestit cum a învins boala.

Andrea Bocelli a orbit în adolescență

Unul dintre aspectele poate mai puțin cunoscute de către fani este când a orbit Andrea Bocelli și mai ales cum a avut loc acest accident. Totul s-a întâmplat pe când avea 12 ani, în timpul unui meci de fotabl.

Tenorul în vârstă de 61 de ani acum, s-a născut Lajatico, Italia cu vedere slabă și anumite deficiențe. A orbit total la vârsta de 12 ani, când a fost lovit în ochi de o minge în timpul unui meci de fotbal. Atunci a suferit o hemoragie cerebrală, ce i-a cauzat pierderea totală a vedereii, relatează sursa menționată mai sus.

Pe parcursul anilor, mai mulți doctori au încercat să trateze deficiențele de vedere ale lui Bocelli, recurgând până și la un tratament cu lipitori, în ultimă instanță. Toate variantele de tratament însă nu au dat rezultate, tenorul rămânând orb întreaga viață.

În ciuda accidentului traumatic, care l-a lăsat pe Bocelli fără vedere încă din școala generală, artistul a devenit unul dintre cei mai mari tenori din istorie. Iar pe întreaga durata a carierei sale a lansate 15 albume, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare.

Artistul nu a permis niciodată ca deficiența de vedere să îi efecteze viața, nici din punct de vedere personal și nici în plan profesional.

Tenorul italian a fost căsătorit de două ori. Prima dată și-a unit destinul cu Enrica Cenzatti, din 1992 până în 2002. Mariajul însă s-a încheiat, iar împreună ei au doi copii, pe Matteo Bocelli, în vârstă de 22 de ani și pe Amos Bocelli în vârstă de 25.

În 2014 artistul s-a căsătorit cu actrița Veronica Berti, în vârstă de 36 de ani, alături de care are o fetiță, Virginia Bocelli, în vârstă de 8 ani.

Reputatul tenor are o relație extrem de specială cu cei trei copii. Deși băieții au depășit demult vârst adolescenței, petrec vacanțe alături de tatăl lor, iar momentele sunt imortalizate și postate pe Instagram.

În septembrie 2018, tenorul italian a realizat o colaborare muzicală cu fiul său Matteo Bocelli, piesa „Fall on Me”. Cântecul a strâns peste 68 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Torino, un tată și-a ucis fiul de 11 ani, apoi s-a sinucis. „Împreună pentru totdeauna”, a fost ultimul mesaj pe Facebook

Referendum Italia, numărul de parlamentari VA FI REDUS, peste două treimi au votat în favoarea acestei modificări