in

Invitație la vernisajul expoziției ”Tandem 8”, expun doi artiști români: Eugenia Boteanu şi Victor Foca

Marți, 26 aprilie, va avea loc la Accademia di Romania din Roma, vernisajul expoziției artiştilor Eugenia Boteanu şi Victor Foca. Evenimentul va începe la ora 18.30.

Iată o scurtă incursiune în c.v.- urile artistice ale celor doi artişti, Eugenia Sidonia Boteanu şi Victor Foca.

Eugenia Sidonia Boteanu – profesoară, prozatoare, plasticiană, membră a U.A.P., absolventă a Facultății de Arte Plastice, clasa profesorului Julius Podlipny şi Romul Nuțiu, şi-a dedicat viața carierei didactice şi picturii, încadrându-se în rândul personalităților băcăuane de prim rang. Vocația într-ale scrisului n-a părăsit-o niciodată, având publicate mai mult de patru cărți de proză şi poezie (“Trecutul întors”,”Mai aproape decăt mai departe”,”O altfel de iubire”,”Blestemul casei”,”Tandem”).

Ca artist plastic a expus şi participat la expoziții internaționale, expoziții personale şi de grup: în 2005 expune la Muzeul Dimitrie Ghika-Comăneşti, în 2010 la “Galeria Nouă” Bacău, în 2014 câştigă cu o lucrare dreptul de a expune la Veneția, “Premio d’arte” Ştefan Luchian. În 2015 a participat la tabăra de creație de la Ipoteşti, cea de la Porcova – Republica Moldova, a fost invitată să expună la Oneşti şi la Arbucies-Catalonia, Spania. Un lung periplu artistic care-şi găseşte încununarea în evenimentul expozițional care va avea loc între 25aprilie şi 4 mai , la Accademia di Romania şi la care vă aşteptăm.

Victor Foca, artist plastic, absolvent al Facultății de Arte plastice, clasa Dan Hatmanu, membru U.A.P., I.A.A., A.I.A.P., e un novator al artei plastice prin elaborarea conceptului “Marele Tot” cu al său “punct plastic armonic”. A organizat mai mult de 34 expoziții şcolare, între 1990-1994, interne şi internaționale (Zurich şi Budapesta). Cariera sa de pictor este punctată de organizarea unor cadre expoziționale de excepție: “Slavă Ție”,”Marele Tot”,”Universul Armonic”, la Botoşani (2013;2014), Muzeul Dimitrie Ghika-Comăneşti (2014), expune la Veneția, iar parcursul artistic este identic cu al artistei Eugenia Sidonia Boteanu-Comăneşti.

Carmen Balmus

 

Viorel Boldiş, Poetul Diasporei, intră în politică: «Patriotismul m-a împins să iau această decizie»

Localitatea italiană în care se moare după 100 de ani. Iată secretul longevității localnicilor