in

Mesajul din pictura ,,Cina cea de taină” a lui da Vinci, decriptat după sute de ani – VIDEO

Cina cea de taină a fost pictată de nenumăraţi artişti. În fiecare capul lui Iisus este încadrat într-o aureolă, însă în versiunea lui Leonardo da Vinci nu este inclus acest aspect.

Experţii afirmă că acesta ar putea fi un semn că Iisus nu era nemuritor.

Acum 10 ani opera ,,Cina cea de taină” a lui Leonardo da Vinci a devenit subiectul dezbaterilor, mai ales din cauza cărţii Codul lui da Vinci, în care sunt prezentate teoria Mariei Magdalena şi cea a ,,Sfântului Graal”.

Deşi afirmaţiile din povestea ficţională sunt departe de adevăr, experţii consideră că tabloul conţine câteva secrete reale.

În cadrul picturii ,,Cina cea de taină” există un mesaj subtil prin care se diferenţiază de restul picturilor de acest gen. Deşi picturile anterioare înfăţişau cele 13 personaje ca sfinţi, pictura lui da Vinci îi înfăţişează pe discipoli şi pe Iisus ca muritori.

Există numeroase interpretări ale lui Iisus şi a celor 12 discipoli care precedă pictura lui da Vinci din secolul XV. Toate au în comun un aspect care le diferenţiază de succesorul lor, aureola. În versiunea realizată de da Vinci nici măcar Iisus nu are o aureolă în jurul capului.

Prin omiterea pictării aureolelor, da Vinci a încercat să transmită un mesaj, a explicat Mario Taddei, expert în arta lui da Vinci. Specialistul a petrecut 15 ani analizând munca artistului.

,,Cred că Leonardo nu a pictat niciodată aureola pentru că a crezut că acei oameni sunt oameni normali, iar acesta este adevăratul secret al lui Leonardo,” a explica Taddei. ,,Nu există obiecte extraterestre sau supranaturale în ,,Cina cea de taină” a lui da Vinci. Leonardo vrea să ne transmită că cei 13 oameni sunt doar oameni”, a adăugat el.

În romanul Codul lui da Vinci, pictura a jucat un rol critic, deoarece în poveste se afirma că persoana care stă lângă Iisus este Maria Magdalena şi nu discipolul Ioan. Ceea ce implicit sugera că Maria este ,,Sfântul Graal”. Argumentele din roman au fost criticate de experţii care afirmă că în imagine se afla Ioan.

,,Leonardo da Vinci ne comunică un mesaj subtil în pictura ,,Cina cea de taină”. Ne spune că Iisus era muritor, temă regăsită şi în romanul Codul lui da Vinci”, mai spune Mario Taddei, potrivit Mail Online.

CITEȘTE ȘI:

Lansare de carte în Italia, la Udine. Cartea ”Valeriu Gafencu. O Biografie Teologica a Sfântului Închisorilor”

Orchestra Națională din România a impresionat publicul italian la Milano: ”Am fost răpiți de talentul tinerilor artişti”

Italia, eliminată o distincție odioasă: acces gratuit în muzee și pentru minorii străini

„Mesianismul rus şi chipurile sale”: Florian Bichir îşi lansează cartea la Cercul Militar Naţional

România si Republica Moldova, noi premii la cea de-a XXV-a editie a Concursului International de Poezie “Giovani e Poesia” Triuggio-ITALIA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Află cum poţi scăpa de dependenţa de Pokémon Go!

IBee – Prima bijuterie modulară SMART, creată de doi tineri români