Menu
in

Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European

Parlamentul European a adus marţi un omagiu poetului naţional al României, Mihai Eminescu, la 162 de ani de la naşterea acestuia. Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul Petru Luhan şi s-a bucurat de un real succes, peste 400 de persoane onorând invitaţia, printre care comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, informează un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

'Astăzi am avut onoarea şi deosebita plăcere de a le prezenta colegilor mei din Parlamentul European o mică parte din ceea ce înseamnă nepreţuita operă a lui Mihai Eminescu. Mă bucur nespus că am avut un public numeros şi că le-am făcut o surpriză plăcută, la început de an, românilor care trăiesc la Bruxelles şi care au venit în număr mare', a declarat Petru Luhan.

Prima parte a evenimentului a constat într-un concert în memoria marelui poet. În sala Yehudi Menuhin din Parlamentul European au răsunat acordurile compoziţiilor lui George Enescu, în interpretarea Claudiei Bara (pian) şi George Tudorache (vioară). Publicul spectator a fost încântat apoi de interpretarea magistrală a poeziei 'Dormi' de Mihai Eminescu, atât în română cât şi în franceză, a actorului Sebastian Radovici. A urmat un duet de excepţie, Ioana Mihai (pian) şi Mariana Iacob (mezzosoprană), care au transpus muzical poezii celebre ale lui Eminescu. În a doua parte a evenimentului au fost promovate o serie de produse bio din Bucovina, regiunea care a fost sursă de inspiraţie pentru atât de multe dintre operele marelui poet român.

'Produsele excepţionale din Bucovina au reuşit, şi de această dată, să îi impresioneze pe colegii mei europarlamentari', a spus Petru Luhan.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version