in

Românii, protagoniștii Festivalului Balcanic de la Bruxelles

Bateristul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Zece Prăjini, acordeonistul Roberto de Braşov cu ansamblul său şi formaţia Zmei Trei vor fi vedetele Festivalului Balkan Trafik, care începe joi seară la Palais des Beaux-Arts (BOZAR) din Bruxelles. Filmul 'Loverboy' (2011), regizat de Cătălin Mitulescu, va avea premiera belgiană duminică, 15 mai. Pe durata festivalului, Bozarshop va pune la dispoziţia publicului filme şi cărţi româneşti, informează un comunicat de presă al ICR Bruxelles, preluat de Agerpres.

Ţăndăricăva concerta împreună cu Fanfara Zece Prăjini sâmbătă seară de la ora 22.30. Virtuozii acordeonului reuniţi în formaţia Zmei Trei dau o nouă dimensiune muzicii româneşti. De 30 de ani, acest trio combină într-un stil foarte personal muzica tradiţională românească şi groove-ul din Balcani: excepţional amestec de cântec popular românesc, muzică de mahala şi muzică ţigănească. Formaţia va concerta, la Vino Zirkus, vineri de la ora 19.30 şi sâmbătă de la de la ora 15.45.

În ziua dedicată filmului la Festivalul Balkan Trafik, duminică, va fi proiectată pelicula 'Loverboy', în regia lui Cătălin Mitulescu – o poveste tulburătoare despre traficul de persoane într-un orăşel de pe Dunăre.

Mozaic al diversităţii culturale şi al comunităţilor din Sud-Estul Europei, Festivalul Balkan Trafik se doreşte un loc de întâlnire a celor mai buni creatori din regiune şi din diaspora. Peste 200 de artişti din zece ţări vor propune publicului muzică, film, dans, precum şi o serie de ateliere pe diverse teme. Anul trecut, peste 7.500 de vizitatori au venit la BOZAR pentru a lua parte la acest festival.  

Festivalul se deschide joi seară de la ora locală 19.00, cu filmul "Alps", regizat de grecul Giorgos Lanthimos, care va fi prezent la proiecţie. Institutul Cultural Român de la Bruxelles este partener al Festivalului Balkan Trafik încă de la prima sa ediţie şi va sprijini participarea artiştilor români.

Citește și:

VIDEO/ “Loverboy” Film românesc despre o reţea internaţională de prostituţie, prezentat la Cannes

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce se poate cumpăra la licitaţie în România: tablouri, vinuri rare şi obiecte militare

Drum pentru biciclete de 5 milioane de euro, între România şi Ungaria