in

Alegeri 2011 Bologna/ Cornel Marcu, simpatizantul Ligii Nordului: “Nu munceşti, nu ai dreptul să stai ȋn Italia”

Cornel Sorin Marcu, zis Marco, este candidat ȋn cartierele Borgo Panigale şi Reno, pe listele Pdl şi Lega Nord la Bologna. "Candidez pentru a proteja toţi românii care lucrează", a declarat Marcu pentru Redattore Sociale. O altă idee cu care Marcu a intrat ȋn campanie: "Un imigrant care nu lucrează nu are dreptul să stea ȋn Italia".

Cornel Sorin Marcu, românul candidat ȋn cartierele Reno şi Borgo Panigale pe lista Pdl-Lega care susţine candidatul la funcţia de primar al Lega Nord Manes Bernardini, are idei clare.

"Din punct de vedere politic sunt de dreapta – explică Marcu – şi sunt de acord cu tot ceea ce propun Lega Nord şi Pdl, sau aproape cu tot".

Este la Bologna de 4 ani şi spune că a făcut diferite munci pentru a-şi ȋntreţine familia: "Am lucrat la banda de montaj, ȋn ateliere auto, pe şantiere şi la firme de curăţenie. Acum sunt proprietarul unui bar la Bologna şi organizez serate ȋn diferite discoteci ale zonei".

După ce a studiat Dreptul ȋn România, a decis să se mute ȋn Italia cu soţia pentru a-şi găsi un loc de muncă. Tată a unei fetiţe, acum o aşteaptă pe cea de-a doua: "Am lucrat mereu pentru a-mi ȋntreţine familia şi nu sunt de acord ca un străin să vină ȋn Italia şi să pretin să rămână aici fără a lucra".

Foto: Numele lui Sorin Marcu pe listele PDL- LEGA NORD

Sorin Marcu vrea să distrugă prejudecata imigrantului delincvent. "Există o parte dintre noi care lucrează, care este activă şi vrea să se integreze ȋn mod pacific cu cetăţenii italieni". Candidează ȋn două cartiere, considerându-se purtător de cuvânt al comunităţii româneşti: "In seratele româneşti pe care le organizez ȋn discotecă, ȋncercăm să ne facem cunoscută cultura, muzica noastră, tradiţiile noastre. Avem la activ numeroase proiecte culturale, primul dintre toate un ziar românesc: primul număr va ieşi la finele lui aprilie şi va fi ȋn limba română, cu câteva părţi ȋn italiană. Se va numi "Romanian fratie" şi este numai una dintre iniţiativele promovate de asociaţia noastră Frăţia, a cărei preşedinte sunt".

Potrivit lui Marcu, "partea activă" a comunităţii româneşti doreşte reprezentare politică. Odată cu apropierea alegerilor administrative, partidele şi listele civice dau voce străinilor prezenţi ȋn oraş şi cea română profită de ocazie pentru a-şi câştiga un spaţiu ȋntr-o ţară nu foarte deschisă faţă de imigranţi.

"Mass-media şi jurnaliştii ne descriu a fi săraci şi delincvenţi dar nu este adevărat – afirmă Sorin -. Am vorbit direct cu Manes Bernardini şi se poate găsi un compromis care să reglementeze imigraţia, politica lor ȋn acest sens este justă. Un imigrant care nu lucrează nu are dreptul să stea ȋn Italia, chiar dacă este român".

In "La Repubblica", la cronica din Bologna, Sorin Marcu declară: "Sosind dintr-o ţară fostă comunistă, am fost mereu de dreapta, şi nu toţi cei din Lega sunt rasişti". După părerea lui, bătăliile Ligii din aceşti ultimi ani "au fost ȋn special faţă de extracomunitari. Pentru noi, de când am devenit comunitari, s-a schimbat situaţia".

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CEDO: Italia nu-i poate ţine ȋn ȋnchisoare pe imigranţii clandestini

Ne aşteaptă noi scumpiri